“Πέταξαν” εκτός FlexCar τον Κωνσταντίνο Δάβαρη

Η "άρογκαντ" συμπεριφορά του πρώην πλέον CEO της FlexCar τον οδήγησε εκτός εταιρείας ένα μήνα μετά την χρηματοδότηση των 50 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Startupper, ο Κωνσταντίνος Δάβαρης, ένας εκ των ιδρυτών και πρώην πλέον CEO της FlexCar βρίσκεται πλέον εκτός της Startup εταιρείας που πρόσφατα “σήκωσε” το θηριώδες ποσό, για τα ελληνικά δεδομένα, των 50 εκατ. ευρώ. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ένα από τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν το νέο πλέον διοικητικό συμβούλιο της FlexCar σε αυτή την απόφαση ήταν η συμπεριφορά του Κωνσταντίνου Δάβαρη ο οποίος εμφανίζονταν υπερβολικά “άρογκαντ”, τόσο στις δημόσιες εμφανίσεις του, όσο και στο εσωτερικό της εταιρείας. Πρόκειται για μια συμπεριφορά που, παρά τις παραινέσεις παρέμενε αμετάβλητη και οδήγησε εν τέλει στο να αποτελέσει παρελθόν από την εταιρεία που ο ίδιος ουσιαστικά δημιούργησε.

Κομβικός ήταν ο ρόλος των επενδυτών της FlexCar (νέων και παλαιών) οι οποίοι φαίνεται να έθεσαν ως βασικό όρο για την χρηματοδότηση της εταιρείας την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Δάβαρη.

Το Startupper ως όφειλε προσπάθησε να επικοινωνήσει, τόσο με τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Δάβαρη, όσο και με άλλα στελέχη της εταιρείας, αλλά και των funds  που έχουν επενδύσει στην FlexCar, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατό.

Εξαίρεση αποτελεί η επικοινωνία με εκπρόσωπο, ενός από τα δύο ελληνικά funds, που έχουν επενδύσει στην FlexCar ο οποίος μας δήλωσε πως: “Συμβαίνουν αυτά”. Χωρίς ωστόσο να θέλει να σχολιάσει κάτι περαιτέρω.

Βεβαίως υπάρχουν πολλά και κρίσιμα ερωτήματα αναπάντητα τα οποία θα πρέπει τουλάχιστον τα ελληνικά funds – για μια φορά – να απαντήσουν: πως ο Κωνσταντίνος Δάβαρης εκδιώχθηκε (τους όρους δηλαδή) και ποιο ποσοστό κατείχε την εταιρεία. συστήθηκε!

Το Startupper συνεχίζει την έρευνα γύρω από αυτή την εξέλιξη η οποία αποτελεί αναμφίβολα μια είδηση σοκ και απόλυτα ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα και ειδικά για την ελληνική statup σκηνή.

Το βέβαιο είναι πως ο Κωνσταντίνος Δάβαρης αποχώρησε κακήν κακώς, όπως φαίνεται, από την θέση του CEO, παρά το γεγονός πως ακόμη και τώρα αποτελεί μέρος της “ταυτότητας” του στο Linkedin.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις