Η FlexCar και τα δεδομένα επιβεβαιώνουν το StartupperGr 

Σε συνέχεια της επικοινωνίας του StartupperGr με εκπροσώπους της FlexCar, ως όφειλε δεοντολογικά, παραθέτει τα δεδομένα, καθώς επίσης την θέση της Startup εταιρείας και των άλλων εμπλεκόμενων μερών, όπως επίσης και την δική του θέση!

Ο Philip L. Graham, παραδοσιακός «εφημεριδάς» και εκ των συνιδιοκτητών της The Washington Post κατά το απώτερο παρελθόν, ισχυριζόταν πως η «Δημοσιογραφία αποτελεί την πρώτη, πρόχειρη καταγραφή της ιστορίας».

Χθες, το StartupperGr δημοσιοποίησε το παρακάτω κείμενο:

“Πέταξαν” εκτός FlexCar τον Κωνσταντίνο Δάβαρη

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Startupper, ο Κωνσταντίνος Δάβαρης, ένας εκ των ιδρυτών και πρώην πλέον CEO της FlexCar βρίσκεται πλέον εκτός της Startup εταιρείας που πρόσφατα “σήκωσε” το θηριώδες ποσό, για τα ελληνικά δεδομένα, των 50 εκατ. ευρώ

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ένα από τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν το νέο πλέον διοικητικό συμβούλιο της FlexCar σε αυτή την απόφαση ήταν η συμπεριφορά του Κωνσταντίνου Δάβαρη ο οποίος εμφανίζονταν υπερβολικά “άρογκαντ”, τόσο στις δημόσιες εμφανίσεις του, όσο και στο εσωτερικό της εταιρείας. Πρόκειται για μια συμπεριφορά που, παρά τις παραινέσεις παρέμενε αμετάβλητη και οδήγησε εν τέλει στο να αποτελέσει παρελθόν από την εταιρεία που ο ίδιος ουσιαστικά δημιούργησε.

Κομβικός ήταν ο ρόλος των επενδυτών της FlexCar (νέων και παλαιών) οι οποίοι φαίνεται να έθεσαν ως βασικό όρο για την χρηματοδότηση της εταιρείας την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Δάβαρη.

Το Startupper ως όφειλε προσπάθησε να επικοινωνήσει, τόσο με τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Δάβαρη, όσο και με άλλα στελέχη της εταιρείας, αλλά και των funds που έχουν επενδύσει στην FlexCar, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατό.

Εξαίρεση αποτελεί η επικοινωνία με εκπρόσωπο, ενός από τα δύο ελληνικά funds, που έχουν επενδύσει στην FlexCar ο οποίος μας δήλωσε πως: “Συμβαίνουν αυτά”. Χωρίς ωστόσο να θέλει να σχολιάσει κάτι περαιτέρω.

Βεβαίως υπάρχουν πολλά και κρίσιμα ερωτήματα αναπάντητα τα οποία θα πρέπει τουλάχιστον τα ελληνικά funds – για μια φορά – να απαντήσουν: πως ο Κωνσταντίνος Δάβαρης εκδιώχθηκε (τους όρους δηλαδή) και ποιο ποσοστό κατείχε την εταιρεία!

Το Startupper συνεχίζει την έρευνα γύρω από αυτή την εξέλιξη η οποία αποτελεί αναμφίβολα μια είδηση σοκ και απόλυτα ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα και ειδικά για την ελληνική Startup σκηνή.

Το βέβαιο είναι πως ο Κωνσταντίνος Δάβαρης αποχώρησε κακήν κακώς, όπως φαίνεται, από την θέση του CEO, παρά το γεγονός πως ακόμη και τώρα αποτελεί μέρος της “ταυτότητας” του στο Linkedin.

Σε όλα τα ανωτέρω, η είδηση είναι πως ο μέχρι πρότινος CEO της FlexCar, Κωνσταντίνος Δάβαρης, έχει αποχωρήσει από την εταιρεία.

Οι απαντήσεις των FlexCar και Venture Friends

Ο co-Founder και CSO της FlexCar, Νίκος Θεοδωρόπουλος σε επικοινωνία του με το StartupperGr, μας ζητά καταρχήν να ανακαλέσουμε το άρθρο το οποίο και χαρακτηρίζει ως αναληθές. Βεβαίως στην ίδια επικοινωνία αναφέρει πως «ο κ. Δάβαρης πήρε την πρωτοβουλία και έλαβε την απόφαση να πουλήσει τις μετοχές που κατέχει και να λάβει ως αντάλλαγμα ένα σημαντικό ποσό».

Αντίστοιχα ο Απόστολος Αποστολάκης της Venture Friends αναφέρει πως το άρθρο είναι ανακριβές.

Η επιβεβαίωση της είδησης

Όπως, λοιπόν, επιβεβαιώνει ξεκάθαρα και ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο Κωνσταντίνος Δάβαρης, μέχρι πρότινος CEO της FlexCar, έχει αποχωρήσει από την εταιρεία.

Τελεία.

Τα δεδομένα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ ο κ. Δάβαρης έχει αποχωρήσει από την FlexCar και από την θέση του CEO, από την 28η Μαΐου 2021, ενώ στην ανακοίνωση της επένδυσης την θέση της εταιρείας εκπροσωπεί κάποιος εκπρόσωπος (;) και όχι ο Κωνσταντίνος Δάβαρης που πάντα ήταν αυτός που μίλαγε για λογαριασμό της Startup εταιρείας.

Αριστερά βλέπουμε τη σύνθεση του νέου ΔΣ της FlexCar και δεξιά το ΔΤ της ανακοίνωσης της επένδυσης των 50 εκατ. ευρώ!

Φυσικά ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως στην ανακοίνωση της επένδυσης των 50 εκατ. ευρώ (29 Ιουνίου 2021) ένα μήνα δηλαδή μετά την αποχώρηση του κ. Δάβαρη από την εταιρεία δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως κ. Δάβαρης κοσμεί – περιχαρής – την σχετική φωτογραφία (κεντρική φωτογραφία του άρθρου) του Δελτίου Τύπου (της επένδυσης των 50 εκατ. ευρώ), μαζί με μέλη της ομάδα της FlexCar, μεταξύ των οποίων και ο νέος πρόεδρος και CEO και Startup εταιρείας, Ιπποκράτης Κουρεμένος.

Αριστερά ο νέος CEO της FlexCar, Ιπποκράτης Κουρεμένος, δεξιά ο έως και την 28η Μαίου CEO της εταιρίας, Κωνσταντίνος Δάβαρης.

Βεβαίως στο LinkedIn, τόσο ο κ. Δάβαρης, όσο και ο κ. Κουρεμένος εμφανίζονται – ακόμη –  με τις προηγούμενες ιδιότητες τους, ως CEO της FlexCar ο πρώτος και ως Business Excellence Manager της εταιρείας ο δεύτερος.

Τα προφίλ των κ.κ. Δάβαρη και Κουρεμένου στο LinkedIn.

Το ρεπορτάζ και τα ερωτήματα

Ως εκ τούτου λοιπόν δεν τίθεται θέμα “Fake News” ή λάθους πληροφορίας, ούτε ανάκλησης του άρθρου μας, καθώς ο κ. Δάβαρης έχει αποχωρήσει από την εταιρεία από τις 28 Μαΐου 2021. Τώρα, το αν αποχώρησε με καλό ή κακό κλίμα σας το μεταφέραμε στο ρεπορτάζ μας και δεν αλλάζει την ουσία του άρθρου μας.

Τελεία.

Ωστόσο, καθώς μια τέτοια κίνηση είναι – περίπου – αδύνατον να περάσει αβρόχοις ποσίν, μας έχουν γεννηθεί μια σειρά από ερωτήματα. Συγκεκριμένα:

1. Πότε έλαβε χώρα η συγκεκριμένη κίνηση του κ. Κωνσταντίνου Δάβαρη να πουλήσει τις μετοχές που κατέχει και να λάβει ως αντάλλαγμα ένα σημαντικό ποσό, αποχωρώντας από την εταιρεία;

2. Υπήρξε ενημέρωση / γνωστοποίηση της συγκεκριμένης κίνησης προς τους μετόχους, επενδυτές και το εν γένει κοινό;

3. Πόσο συνηθισμένο είναι ένας εκ των Ιδρυτών και Διευθύνων Σύμβουλος να προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση ευθύς αμέσως (;) της ολοκλήρωσης μιας εξόχως εντυπωσιακής σε μέγεθος και άκρως επιτυχημένης διαδικασίας άντλησης 50 εκατ. ευρώ;

4. Προ μερικών εβδομάδων ορισμένοι εκ των βασικών-αρχικών επενδυτών διαμήνυαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο -και δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε- πως η FlexCar αποτελεί μοναδικό δείγμα ταχείας, όσο και ραγδαίας υγιούς ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο. Προφανώς, αυτή, διασφαλίζεται και δίχως τον ιδρυτή και CEO της. Με πολύ χαρά θα φιλοξενούσαμε την άποψη των στελεχών της εταιρείας σχετικά με το πώς.

5. Τι προβλέπει η εταιρική διακυβέρνηση σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ίδιας της εταιρείας και δη στο σκέλος της ενημέρωσης περί τόσο σημαντικών εξελίξεων;

Αυτά προς το παρόν. Εντελώς καλόπιστα και τελείως δημοσιογραφικά.

Τελεία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις