Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alvion Pharmaceuticals: Μια ανερχόμενη δύναμη στο χώρο των γενόσημων φαρμάκων στη Ν. Ευρώπη

Η Alvion Pharmaceuticals είναι μια ελληνική medtech Startup, η οποία καινοτομεί σταφαρμακευτικά προϊόντα τεχνολογίας γενόσημων φαρμάκων και ετοιμάζεται να λανσάρει προϊόντα στην παγκόσμια αγορά μέσα στο 2022.

Η Alvion Pharmaceuticals ιδρύθηκε από τον Γιάννη Μπούρο το 2013, έναν πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της φαρμακευτικής αγοράς με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη φαρμάκων, λανσάροντας τα πρώτα προϊόντα της το 2016 στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο.  

Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της έχει στηθεί και χτίζεται ως μια MedTech Startup, γεγονός που επισφραγίστηκε και από την προσθήκη της στο Μητρώο Ελληνικών Startups, Elevate Greece, αλλά και από την επιλογή της από την Endeavor και τον ΟΠΑΠ ως μια από τις πρώτες 20 ανερχόμενες ελληνικές εταιρείες το 2017.  

Από την αρχή ο στόχος ήταν η παρουσία της Alvion στις διεθνείς αγορές και μέσα στο 2017 ξεκινήσαν οι προεργασίες ώστε να αποκτήσει αλλά και να αναπτύξει μέσω συνεργειών καινοτόμα προϊόντα.  

«Η νέα αυτή εποχή άρχισε από το τέλος του 2019 να γίνεται –επιτυχημένη– πραγματικότητα, καθώς υλοποιήθηκαν σημαντικά εμπορικά αλλά και ερευνητικά milestones για την Alvion, διεθνοποιώντας τα προϊόντα της. Έτσι από το 2020 η εταιρεία μας είναι πλέον μία από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες εταιρείες στη Νότια Ευρώπη με δραστηριότητα στην έρευνα και την ανάπτυξη γενόσημων φαρμάκων, παρουσιάζοντας ανάπτυξη μέσω διεθνών συμφωνιών, ενώ όλο και περισσότερο μεγάλες αλλά και μεσαίες εταιρείες της βιομηχανίας μάς εμπιστεύονται, ώστε να τους παραχωρούμε δικαιώματα και προϊόντα μέσω συμφωνιών licensing», μας ανέφερε σχετικά ο Γιάννης Μπούρος, CEO της Alvion Pharmaceuticals σήμερα.  

Καινοτομία σε όλη την αλυσίδα παραγωγής 

Η Alvion πέρα από αυτή καθαυτήν ανάπτυξη των γενόσημων φαρμάκων καινοτομεί και στις διαδικασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας βάζοντας υψηλούς στόχους στην έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων. Έχοντας συμφωνίες με μεγάλα ερευνητικά κέντρα και παραγωγικές μονάδες, η Alvion καταφέρνει να διεθνοποιήσει την ελληνική έρευνα σχεδόν σε όλες τις ηπείρους πλην της Αμερικής και της Ιαπωνίας.  

Παρέχοντας προστιθέμενης αξίας προϊόντα, η Alvion δίνει τη δυνατότητα σε πολυεθνικές εταιρείες –και όχι μόνο– να προμηθεύονται γενόσημα προϊόντα με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως παραδείγματος χάρη τεχνολογίες και πατέντα, μια δυναμική εφοδιαστική αλυσίδα μαζί βέβαια με ένα ανταγωνιστικό κόστος, προσφέροντας προϊόντα αλλά και υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης. 

Οι δύο καινοτομίες της Alvion 

Η Alvion καινοτομεί σε δύο κυρίως τεχνολογίες: στα fix combination technologies και στις βραδείας αποδέσμευσης τεχνολογίες/prolonged release θέτοντας έναν υψηλό πήχη για το μέλλον σε επίπεδο ερευνητικής τεχνολογίας φαρμάκων.  

«Η έρευνα και η ανάπτυξη για όλες τις εταιρείες παραμένει η επιτομή στην τεχνολογική διαφοροποίηση που οδηγεί στην παγκόσμια ανάπτυξη και διαφοροποίηση. Αυτός είναι και ο λόγος που επενδύουμε πάνω από το 20% του ετήσιου τζίρου στην έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας συνάπτοντας συνεργασίες και συμφωνίες με διεθνείς εταιρείες, αυξάνοντας τα προϊόντα μας και τις πωλήσεις μας με συνέργειες στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στη Νότιο Αφρική, στην Ασία και σύντομα στον Καναδά, την Αυστραλία και τη Λατινική Αμερική», σημειώνει ο Γιάννης Μπούρος.  

Καθώς η Alvion είναι μία Startup εταιρεία, η ανάθεση των έργων έρευνας αλλά και οι μελέτες της γίνονται σε εξωτερικά εργαστήρια αλλά και σε εξωτερικές μονάδες παραγωγής, πληρώντας τις προϋποθέσεις και έχοντας ένα ισχυρό πελατολόγιο σε διεθνές επίπεδο με τις πατέντες να κατατίθενται σε διάφορες χώρες. Γι’ αυτόν το σκοπό η εταιρεία έχει αποφασίσει στρατηγικά να έχει ένα matrix portfolio, αναπτύσσοντας δύσκολα προϊόντα και αυξάνοντας την ηγετική θέση της στη διεθνή αγορά γενόσημων φαρμάκων. 

Έμφαση στο υψηλά καταρτισμένο προσωπικό 

Η εταιρεία έχει στελεχωθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διάφορες δραστηριότητες αλλά και τμήματα. Στο σύνολο το έμμεσο και άμεσο προσωπικό που απασχολείται αυτήν τη στιγμή στην εταιρεία ανέρχεται στα 25 άτομα. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ο αριθμός αυτός θα υπερδιπλασιαστεί ανοίγοντας θέσεις εργασίας στην Ελλάδα σε μία πλέον εξαγωγική εταιρεία με διεθνή πνευματική ιδιοκτησία στο φαρμακευτικό κλάδο.  

Διεθνείς συμμαχίες και μοναδικό μοντέλο ανάπτυξης 

Η Alvion Pharmaceuticals συνεργάζεται με ελληνικές και ξένες εταιρείες, κατά κύριο λόγο πιο «ώριμες» από την ίδια, δημιουργώντας συμμαχίες σε επιστημονικούς και επιχειρηματικούς τομείς επωφελούμενη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της αλλά και των ευκαιριών – συνεργειών που παρουσιάζονται στη συν-ανάπτυξη υψηλής ποιότητας παραγωγής προϊόντων.  

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι είμαστε μία από τις λίγες ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες με ένα τέτοιο μοντέλο ανάπτυξης, οι οποίες έχουν ανοίξει το δρόμο στο να αποτελέσει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία το βασικό πυλώνα ανάπτυξης ελληνικών τεχνολογικών προϊόντων, όπως τα φάρμακα. Τα πρώτα λανσαρίσματα προϊόντων της εταιρείας μας θα γίνονται σταδιακά μέσα στο 2022 στις διεθνείς αγορές όπου και αναμένουμε τον υπερδιπλασιασμό των πωλήσεων της εταιρείας», αναφέρει κλείνοντας ο Γιάννης Μπούρος.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις