Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εντυπωσιακή η ελληνική παρουσία στο φετινό MWC22

Με τις εγχώριες Startups στην "αιχμή του δόρατος", η ελληνική αποστολή, με 40 και πλέον μέλη, είναι καθόλα έτοιμη να ενισχύσει την εξωστρέφεια του εγχώριου οικοσυστήματος, μαγνητίζοντας το διεθνές και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον.

Με δυναμικό ελληνικό παρόν ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του φετινού Mobile World Congress (MWC) που φιλοξενείται στο Fira Gran Via της Βαρκελώνης. Στο επίκεντρο της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας στον κόσμο θα βρεθεί τη φετινή χρονιά η συνδεσιμότητα αντανακλώντας την αυξανόμενη σημασία της για ολόκληρο τον κλάδο της τεχνολογίας, άνοιξε σήμερα τις πόρτες της στο κοινό από όλο τον κόσμο.

Στο MWC2022 της Βαρκελώνης οι χιλιάδες επισκέπτες θα πάρουν μια γεύση από τις συναρπαστικότερες εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας, ενώ εκτός από τα εκατοντάδες νέα προϊόντα και υπηρεσίες που θα ανακοινώσει η αφρόκρεμα του παγκόσμιου τεχνολογικού γίγνεσθαι, στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες ομιλίες και ημερίδες από εταιρείες κολοσσούς όπως η AT&T, η China Mobile η Vodafone και πολλές άλλες.

Η φετινή θεματική του Mobile World Congress , “Connectivity Unleashed”, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμη της κινητής τεχνολογίας στην καθημερινή μας ζωή και εξερευνά τις πρωτοποριακές τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν τη βιομηχανία και την παγκόσμια κοινότητα στο εγγύς μέλλον. Ήδη η συνδεσιμότητα “μεταμορφώνει” με smart τρόπο τις βιομηχανίες καθώς ο κόσμος μετακινείται από την απλή συνδεσιμότητα στο πραγματικό connectivity.

Ανοίγοντας το φετινό MWC2022 της Βαρκελώνης ο Γενικός Διευθυντής της GSMA, Mats Granryd δήλωσε τα εξής: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε τη ζωντάνια να επιστρέφει στη Βαρκελώνη φέτος καθώς συνεδριάζουμε, συνεργαζόμαστε και επιχειρούμε. Αυτή η έκδοση του MWC παρέχει μια συλλογική ευκαιρία να αναδείξουμε πώς το ψηφιακό οικοσύστημα μεταμορφώνει ζωές και υποστηρίζει την παγκόσμια ανάκαμψη μέσω της δύναμης της κινητής τεχνολογίας».

«Οι πόρτες μας είναι πλέον ανοιχτές! Οι παρευρισκόμενοι θα γνωρίσουν περισσότερους από 1.500 εκθέτες και θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερους από 1.000 ομιλητές, καθώς και επιχειρηματίες, disruptors και ανθρώπους που αλλάζουν τα δεδομένα. Βρισκόμαστε σε μια πορεία ψηφιοποίησης των πάντων και στο MWC22 μπορούν όλοι να ζήσουν αυτή την εμπειρία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της GSMA Ltd, John Hoffman.

Σε πρώτο πλάνο η ελληνική αποστολή

Έτοιμη να αφήσει το στίγμα της σε ένα event όπου συγκεντρώνονται τα βλέμματα των απανταχού φίλων της τεχνολογίας είναι η Ελλάδα. Με τις εγχώριες Startups στην “αιχμή του δόρατος”, η ελληνική αποστολή, με 40 και πλέον μέλη, είναι καθόλα έτοιμη να ενισχύσει την εξωστρέφεια του εγχώριου οικοσυστήματος, μαγνητίζοντας το διεθνές και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον.

Η ελληνική αποστολή φέτος έχει ως κεντρικό μήνυμα «Innovation Unleashed» καθώς αναζητά ευκαιρίες συνεργασίας, μέσα από την επικοινωνία και τη δικτύωση του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας, των συμμετεχόντων επιχειρήσεων, με παγκόσμιες εταιρείες και διεθνείς φορείς. Χορηγοί της ελληνικής αντιπροσωπείας σε αυτήν την προσπάθεια είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Samsung, η Uni Systems και το egg – enter•grow•go της Eurobank.

Τα μηνύματα της πρώτης ημέρας είναι κάτι παραπάνω από θετικά. Παρά τη συνεχιζόμενη κρίση της πανδημίας η παρουσία του κόσμου στην έκθεση ξεπερνά μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα. Οι χιλιάδες επισκέπτες που επισκέφθηκαν το περίπτερο της ελληνικής αποστολής, το οποίο βρίσκεται μάλιστα στον κεντρικό διάδρομο του Fira Gran Via, επιβεβαιώνει τη “δίψα” των ελληνικών επιχειρήσεων για επαφές, ανταλλαγές απόψεων και networking όσο και για την επιστροφή στην πολυπόθητη κανονικότητα. Την πρώτη ημέρα του φετινού MWC22 πραγματοποιήθηκαν δεκάδες ραντεβού, ενώ τόσο οι επισκέπτες όσο και οι επενδυτές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις χαιρετίζοντας την αλματώδη πρόοδο που έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια κάτω από αντίξοες μάλιστα συνθήκες. Μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη διετία, οι ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας όπως επιβεβαιώνει και η παρουσία τους την πρώτη ημέρα του Mobile World Congress είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμες να εργαστούν σκληρά για να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Και η φετινή διοργάνωση αποτελεί δίχως αμφιβολία την καλύτερη ευκαιρία για αυτό.

Το Mobile World Congress είναι αναμφίβολα το σημαντικότερο event τεχνολογίας παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Μάλιστα, όπως δείχνουν τα πρώτα δείγματα, οι φιλικές προς το ελληνικό οικοσύστημα χώρες δεν περιορίζονται σε αυτές της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ. Στο φετινό MWC22, το networking των ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας επεκτείνεται, μέσω συναντήσεων και ραντεβού με επενδυτές και επιχειρηματίες από ανερχόμενες τεχνολογικά περιοχές όπως η Μέση Ανατολή και η Αφρική.

Συνολικά, η πρώτη μέρα της εμβληματικής διοργάνωσης τεχνολογίας, βρίσκει τα μέλη που απαρτίζουν την ελληνική αποστολή ιδιαίτερα αισιόδοξα, όντας έτοιμα να εκπροσωπήσουν επάξια τις επόμενες μέρες όχι μόνο το εγχώριο οικοσύστημα και τον κλάδο της τεχνολογίας αλλά και σύσσωμη την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), Γιώργος Μαρκατάτος, με αφορμή την ελληνική παρουσία την πρώτη ημέρα του MWC δήλωσε στο startupper.gr τα εξής: «Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου ανατροφοδοτεί την πίστη μου στις δυνατότητες του ελληνικού οικοσυστήματος. Τις επόμενες μέρες θα ορίσουμε τα επόμενα βήματα για να συνεχίσουμε το restart των επιχειρήσεων τεχνολογίας που ξεκινά εδώ στη Βαρκελώνη. Είναι απαραίτητο όμως το οικοσύστημα να λάβει υποστήριξε και πέρα από το ΣΕΚΕΕ. Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζονται ανεξαιρέτως όλοι οι σύνδεσμοι, μικροί και μεγάλοι της καινοτομίας και της τεχνολογίας».

Διαβάστε επίσης:

Το προφίλ και οι Startups που “κατεβαίνουν” στο MWC 2022 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις