Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρόγραμμα επιτάχυνσης για “πράσινες” καινοτόμες επιχειρήσεις!

Μέχρι και την προσεχή Παρασκευή, 22 Μαϊου συνεχίζεται η κατάθεση των αιτήσεων για το ClimateLaunchpad 2015, το οποίο δέχεται καινούργιες ιδέες από μαθητές, νέες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και ερευνητές στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και της “καθαρής” τεχνολογίας (cleantech).

Το σύνολο των συμμετοχών θα κριθούν με βάση τον αντίκτυπο που θα έχουν στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, το αναπτυξιακό δυναμικό τους, τις δεξιότητες και τον ενθουσιασμό τους. Μάλιστα, οι καλύτερες αιτήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC με στόχο την ανάπτυξη τους σε μεγάλες ισχυρές επιχειρήσεις.

Μέσω της συγκεκριμένης πρόσβασης, οι ομάδες ενδέχεται να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση μέχρι 95.000 ευρώ. Σημειώνεται πως δύο από τις περυσινές συμμετοχές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα και την Κύπρο (BIO2CHP και NECOVA) κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στο πρόγραμμα του Climate-KIC.

Τέλος, υπεύθυνο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στις δύο χώρες είναι το Chrysalis LEAP, το πρώτο accelerator στην Κύπρο με ειδίκευση στο clean tech και την αειφόρο ανάπτυξη.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις