Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέο τμήμα ανάπτυξης και καινοτομίας από την Visa

Στο λανσάρισμα του Visa Europe Collab, ενός νέου διεθνούς τμήματος ανάπτυξης και καινοτομίας, προχώρησε η Visa Europe.

Με συνεργάτες από το ψηφιακό και fintech περιβάλλον, το εν λόγω τμήμα παρέχει στις startup επιχειρήσεις και στους νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της τεχνολογίας τα εργαλεία προκειμένου να δημιουργήσουν υπηρεσίες που με τη σειρά τους θα μεταβάλλουν τους τρόπους πληρωμών των πολιτών. Κατά το πρώτο έτος της λειτουργίας του, το τμήμα Visa Europe Collab αναμένεται να διερευνήσει τουλάχιστον 20 νέες ιδέες μέσα από ένα “πρόγραμμα καινοτομίας”, το οποίο διαρκεί 100 ημέρες, ξεκινώντας από την αξιολόγηση της ιδέας, τη διερεύνηση της αγοράς και τον σχεδιασμό.

!!!visa_club_startupperΈπειτα από την ολοκλήρωση της εν λόγω φάσης, οι εμπορικά βιώσιμες ιδέες θα μετατραπούν σε υπηρεσίες, που θα μπορούν να προωθηθούν στις τράπεζες-μέλη της Visa, στους εμπόρους και τους καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

“Η Visa έχει την δυνατότητα να βοηθήσει καινοτόμους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Το κλειδί του Visa Europe Collab είναι η συνεργασία. Σκοπός μας δεν είναι η εξαγορά των startups είτε η αγορά μετοχών αλλά να προσφέρουμε στις πιο καινοτόμες επιχειρήσεις της Ευρώπης καθοδήγηση και πρόσβαση σε μια κοινότητα παρόμοιων οργανισμών που επιδιώκουν να μεταβάλλουν προς το καλύτερο την σχέση των πολιτών με τις πληρωμές. Μέσα από το πρόγραμμα καινοτομίας των 100 ημερών, οι νέοι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με κορυφαίους επαγγελματίες στο χώρο των πληρωμών, να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα και γνωστές στο ευρύ κοινό και να δημιουργήσουν μία βάση εν δυνάμει πελατών από  κορυφαίες τράπεζες της Ευρώπης”, υπογράμμισε ο Steve Perry, Founder and Co-Creator του Visa Europe Collab.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις