Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 15 πόλεις στις οποίες ακμάζει το Internet of Things

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της IoT Analytics, με 2.000+ ΙοΤ εταιρείες, οι 15 αυτές πολιτείες αποτελούν τα «ορμητήρια» του Industrie 4.0.

1. Σαν Φρανσίσκο / Bay Area (Silicon Valley), Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Η περιοχή φιλοξενεί κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του τεχνολογικού στερεώματος (βλ. Google, Apple, Cisco, Atmel) και εκατοντάδες startups . Εκεί έχει την έδρα της και η Splunk, η εταιρεία που εξαγόρασε το 2013 την ελληνική startup, BugSense.

2. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Έδρα του δημοφιλούς Raspberry Pi και της ΙοΤ πλατφόρμας Evrythng. Το Λονδίνο φιλοξενεί την GSM Association και το International M2M Council. Οι Λονδρέζοι γενικά είναι πρόθυμοι να δοκιμάζουν και να υιοθετούν κάθε τεχνολογική υλοποίηση.

3. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Έδρα αρκετών ΙοΤ εταιρειών, όπως η Quirky (Wink) και η κατασκευάστρια ασύρματων συστημάτων ασφαλείας, Canary.

4. Βοστόνη, Μασσαχουσέττη, ΗΠΑ
Το Harvard και το MIT είναι δύο από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του πλανήτη. Η Βοστόνη είναι γνωστή για τις επενδυτικές της δραστηριότητες αλλά και για τις ΙοΤ εταιρείες RapidMiner και MC10.

5. Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Περισσότερες από τις μισές ΙοΤ εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Λος Άντζελες κατασκευάζουν wearables (o μέσος όρος σε άλλες πόλεις είναι 15%).

Πολλές από αυτές ξεκίνησαν ως μικρές startups (Trakdot, Daqri) και η διασημότερη από αυτές είναι η Pils – του γνωστού τραγουδιστή Will.i.am.

6. Παρίσι, Γαλλία
Και εδώ δραστηριοποιούνται αρκετές  ΙοΤ εταιρείες, όπως οι Beebotte, Sen.se και η Weio.

7. Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Το Σαν Ντιέγκο είναι η 3η πόλη της Καλιφόρνια στη λίστα μας, με τις περισσότερες ΙοΤ εταιρείες που εδρεύουν εκεί να δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό τομέα.

Η πόλη αυτή επιλέχθηκε ως έδρα από τις General Atomics, Qualcomm, Novatel Wireless και την Systech.

8. Σικάγο, Ιλλινόις, ΗΠΑ
Το 2014 φιλοξένησε το Internet of Things World Forum και αποτελεί ορμητήριο πολλών ΙοΤ εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.

Στο Σικάγο εδρεύει και η πολλά υποσχόμενη TempoIQ, η οποία δημιουργεί τεράστιες βάσεις δεδομένων πραγματικού χρόνου, συλλέγοντας πληροφορίες από αισθητήρες.

9. Σιάτλ, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ
Έδρα μεγάλων εταιρειών, όπως η Amazon και η Microsoft, το Σιάτλ λειτουργεί ως βάση επιχειρήσεων για πολλές IoT startups, όπως οι Airbiquity και Seeq.

10. Μπανγκαλόρ, Ινδία
Η «Silicon Valley της Ινδίας» όπου εδρεύουν η Altiux, η ConnectM και η Wipro – εταιρεία παροχής υπηρεσιών ΙΤ, της οποίας η αξία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 35 δισ. δολάρια.

11. Τορόντο, Καναδάς

12. Τόκιο, Ιαπωνία

13. Χονγκ Κονγκ/Shenzhen, Κίνα (υπολογίζονται ως μία περιφέρεια)

14. Βερολίνο, Γερμανία

15. Ντένβερ, Κολοράντο, ΗΠΑ
Όλες αυτές οι εταιρείες συμβάλουν ιδιαίτερα στην αναβάθμιση (οικονομική, τεχνολογική κα.) των πόλεων στις οποίες δραστηριοποιούνται, μιας και ΙοΤ είναι μία ιδιαίτερα ακμάζουσα βιομηχανία.

Τα κέρδη που αποφέρει με τη σειρά τους μεταφράζονται σε νέες θέσεις εργασίας, σε φόρους, ενώ αποτελούν και πόλο έλξης για πολλούς νεαρούς επιχειρηματίες και επιστήμονες.

IoTCities_

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις