Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

2.000 άτομα πήραν μέρος στο φετινό «σαφάρι» του Startup Safary Athens

Με ένα μεγάλο αριθμό νέων να επισκέπτονται τις δράσεις που διοργάνωσαν οι συνεργαζόμενοι χώροι και οι εταιρείες ολοκληρώθηκε το Startup Safary Athens, μια διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα.

Στόχος ήταν να “ανοίξει” τις πόρτες εταιρειών, φορέων υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και άλλων οργανισμών, προκειμένου οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας, να εμπνευστούν και να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Οι εταιρείες

Στη φετινή διοργάνωση, η οποία είχε την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς, συμμετείχαν εταιρίες όπως οι: Apivita, Upstream, Pinnatta, Pollfish, Taxibeat, 100 Mentors, Uber και χώροι και φορείς όπως το Orange Grove, το The Egg, το InnovAthens, το Found.ation, το The Cube, το Stone Soup και άλλοι.

Οι δράσεις

Κάθε εταιρεία και κάθε φορέας διοργάνωσε δράσεις όπως ομιλίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις, ενώ σημαντικό ενδιαφέρον απέσπασε το Orange Grove, η «θερμοκοιτίδα» επιχειρήσεων της ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο έστησε ένα διήμερο startup «εργαστήρι» με εισηγητές από την Ολλανδία για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους startup και το The Egg, το «εκκολαπτήριο» startups που έχει δημιουργήσει η Eurobank, που έδωσε το λόγο σε νέους καινοτόμους ώστε να παρουσιάσουν και αυτοί τις δικές τους ιδέες.

Συνολικά διοργανώθηκαν πάνω από 90 δράσεις με περισσότερους από 50 ομιλητές, ενώ το κοινό που τις παρακολούθησε έφτασε τα 2.000 άτομα. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας και της Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων

Έμφαση από όλους δόθηκε στην ανάπτυξη των ψηφιακών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων που θα επιτρέψει στην νέα γενιά να στραφεί και να επιτύχει στον «στίβο» της επιχειρηματικότητας, ένας τομέας που μπορεί να δώσει τη λύση στο οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας.

Το Startup Safary ξεκίνησε το 2013 από το Βερολίνο της Γερμανίας, ήρθε στην Αθήνα το 2014 και σήμερα διεξάγεται σε 7 ευρωπαϊκές πόλεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις