Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στο Μόναχο το παγκόσμιο κέντρο Watson IoT της IBM!

Το Μόναχο επέλεξε η IBM προκειμένου να εγκαταστήσει το παγκόσμιο κέντρο του Watson Internet of Things (IoT), μέσω του οποίου αναμένεται να λανσάρει μια σειρά από νέες προϊοντικές παροχές και προηγμένες δυνατότητες, δίνοντας την ευκαιρία στους συνεργάτες του οικοσυστήματός της να επεκτείνουν την ισχύ του cognitive computing σε δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές, αισθητήρες και εν γένει συστήματα τα οποία απαρτίζουν το IoT!

Το σύνολο των προαναφερθέντων αναμένεται να είναι διαθέσιμα εκ μέρους της IBM Watson IoT Cloud, της παγκόσμιας πλατφόρμας της “Μεγάλης Γαλάζιας” για τις επιχειρήσεις IoT και τους προγραμματιστές εφαρμογών. Στο Μόναχο θα εδρεύει και το πρώτο Πανευρωπαϊκό κέντρο καινοτομίας Watson της εταιρείας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση της IBM στην Ευρώπη κατά την τελευταία εικοσαετία!

Στο περιβάλλον του campus, αναμένεται να εργάζονται 1.000 προγραμματιστές της IBM, consultants, αναλυτές, ερευνητές, και σχεδιαστές οι οποίοι θα αποσκοπούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο βάθος την διασύνδεση τόσο με τους πελάτες όσο και με τους συνεργάτες. Την ίδια στιγμή, πρόκειται να αποτελεί ένα ιδανικό ερευνητικό κέντρο καινοτομίας που θα αφορά επιστήμονες δεδομένων, μηχανικούς και προγραμματιστές που θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν μια νέα τάξη από συνδεδεμένες λύσεις οι οποίες θα σχετίζονται και με τους δύο… κόσμους: Το cognitive computing και το IoT!

Η IBM θα προσφέρει επίσης Watson APIs και υπηρεσίες στην πλατφόρμα Watson IoT Cloud έτσι ώστε να ενδυναμώσει την ανάπτυξη cognitive IoT λύσεων και υπηρεσιών, βοηθώντας τους πελάτες και τους συνεργάτες να αντιληφθούν τον διαρκώς αυξανόμενο όγκο και την ποικιλία των δεδομένων που υφίστανται στον φυσικό κόσμο, ο οποίος και ταχύτατα ψηφιοποιείται.

Με τις συγκεκριμένες κινήσεις, οι πελάτες, οι startups, η ακαδημαϊκή κοινότητα και το συμπαγές οικοσύστημα των IoT συνεργατών της IBM θα αποκτήσουν απευθείας πρόσβαση στην “ανοικτή” IoT πλατφόρμα της εταιρείας που βασίζεται στο cloud, προκειμένου να δοκιμάσουν, αναπτύξουν και δημιουργήσουν την επόμενη γενιά των cognitive IoT apps, υπηρεσιών και εν γένει λύσεων. Αυτές, θα απευθύνονται πρωτίστως σε μια σειρά από επιχειρηματικούς τομείς, όπως λ.χ. την αυτοκινητοβιομηχανία, τα ηλεκτρονικά, την υγεία, την ασφαλιστική αγορά και την βιομηχανική κατασκευή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις