Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Ωρίμανση” κοινής στρατηγικής gi-Cluster και Cap Digital σε έρευνα και καινοτομία

Οι σημαντικές προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των μελών του gi-Cluster και του Cap Digital αναλύθηκαν στο πλαίσιο της διμερούς εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Παρίσι.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με περισσότερους από 60 εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων και φορέων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που υλοποιεί το Corallia για την ενίσχυση των ελληνογαλλικών σχέσεων στον τομέα της δημιουργικής οικονομίας.

Στην αποστολή του gi-Cluster συμμετείχαν εκπρόσωποι και στελέχη από τις AIT,  Culturplay,  Inte*Learn,  MobicsMoptilPegneon και Trebbble, ενώ πρωταρχικός του στόχος ήταν η πραγματοποίηση διμερών συναντήσεων με μέλη του Cap Digital, έτσι ώστε να προωθήσουν στους Γάλλους εταίρους προτάσεις για την υλοποίηση κοινών έργων καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης σε μια σειρά από τομείς, όπως λ.χ. την ψηφιοποίηση μουσείων και μουσειακού περιεχομένου, την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την εκπαίδευση, τη σχεδίαση καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων αλλά και τη δημιουργία προηγμένων παιχνιδιών και λύσεων παιχνιδοποίησης (gamification) κ.ο.κ. Επιπροσθέτως, τα μέλη του gi-Cluster παρουσίασαν τη δραστηριότητά τους, τα κύρια προϊόντα και τις λύσεις που έχουν αναπτύξει και διαθέτουν ήδη στη διεθνή αγορά, καθώς επίσης και να αναδείξουν τις προτάσεις τους σε επιμέρους τομείς δραστηριότητας.

Όπως ανέφερε σχετικά ο Δρ. Νίκος Βογιατζής, Chief Development & Operations Officer του Corallia και μέλους του Συντονιστικού Συμβουλίου του gi-Cluster: “Στόχος μας είναι την επόμενη 5ετία να υλοποιήσουμε από κοινού με το Cap Digital ένα βιώσιμο πλαίσιο κοινών δράσεων έρευνας και καινοτομίας στον τομέα των δημιουργικών βιομηχανιών, το οποίο θα προσφέρει ορατά οφέλη στα μέλη μας και θα ενισχύσει σημαντικά την εξωστρέφειά τους”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις