Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

4YFN: Yodiwo, το “ελληνικό” κοινωνικό δίκτυο των IoT

Οι ελληνικές παρουσίες στο 4YFN δυστυχώς είναι ελάχιστες και πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις για όλο το οικοσύστημα των Startup στην Ευρώπη και όχι μόνο. Πληροφορικά να αναφέρουμε ότι συμμετείχαν οκτώ Startup από τη Σρι Λάνκα…

Εκτός από τη City Crop η οποία ήταν υποψήφια για τα 4YFN Awards (δεν κατάφερε να διακριθεί), η δεύτερη ελληνική εταιρεία που συμμετέχει στην εκδήλωση είναι η Yodiwo. Η εταιρεία συνεχίζει την παράδοση της Πάτρας στις startup υψηλής τεχνολογίας μια και προσφέρει μια πλατφόρμα ελέγχου και επικοινωνίας πάσης φύσεως διασυνδεδεμένων συσκευών, IoT, μεσω σεναρίων χρήσης, και όχι προγραμματισμού, για τις εταιρείες αλλά και για το σπίτι.

Για παράδειγμα Smartphones, οποιαδήποτε συσκευή IoT με αισθητήρες αλλά και παραδοσιακές δικτυακές συσκευές μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο ελέγχου wi-Cloud και από εκεί ο χρήστης, μέσω ενός εύχρηστου περιβάλλοντος εργασίας, μπορεί εύκολα και απλά να δημιουργήσει σενάρια που τον ενδιαφέρουν.

Για παράδειγμα μια εταιρεία με προϊόντα στο σούπερ μάρκετ μπορεί με μια μόνο φωτογραφία του ραφιού να έχει μέσα σε δευτερόλεπτα, αντί σε ώρες, αναφορές διαθεσιμότητας και παράλληλα να ενημερωθεί το ERP της εταιρείας αλλά και να σταλούν μηνύματα σε διάφορες εφαρμογές επικοινωνίας.

Ένα οικιακό σενάριο μπορεί να παρακολουθεί το αυτοκίνητό μας και καθώς πλησιάζουμε σπίτι το wi-Cloud να ζεστάνει νερό, να ανάψει τα φώτα και να μας στείλει μήνυμα στο Skype ότι όλα είναι έτοιμα.

Σε κάθε περίπτωση πλατφόρμα Wi-Cloud της Yodiwo είναι εξαιρετικά φιλική με τα Social Media, επιτρέποντας να μοιράσουμε ένα ιδιωτικό δίκτυο IoT με την οικογένεια και φίλους.

Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Yodiwo συνεργάζεται με την NXP, ένα μεγάλο παίκτη στον χώρο των διασυνδεδεμένων συσκευών και των IoT.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις