Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Easystarter, τα πρώτα πετυχημένα project croudfunding είναι γεγονός!

Η πρώτη ελληνική πλατφόρμα croudfunding ή συμμετοχικής-κοινωνικής χρηματοδότησης, Easystarter, βοήθησε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα αλλά και να βγουν στην αγορά προϊόντα τριών νέων κυρίως ανθρώπων, κάτι που δεν θα ήταν εφικτό διαφορετικά.

Η συμμετοχική χρηματοδότηση με απλά λόγια δίνει την ευκαιρία ατομικά, αλλά και σε επίπεδο Startups, να πραγματοποιηθούν πάσης φύσεως project με τη χρηματική βοήθεια της κοινότητας της πλατφόρμας, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία στον καθένα να κάνει πράξη την όποια ιδέα έχει.

Συνέντευξη του Γιώργου Καραβατάκη, CEO του Easystarter στο Startupper.gr

Σαν αντάλλαγμα οι συμμετέχοντες στη κοινότητα προαγοράζουν το προϊόν που “χρηματοδοτούν” ή αποκτούν διάφορες ανταμοιβές. Με αυτό το τρόπο έχουν βγει στην αγορά πολλά και ενδιαφέροντα προϊόντα στο εξωτερικό ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν συγκεντρωθεί τεράστια ποσά.

Σε κάθε περίπτωση βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσει το project είναι να συγκεντρωθούν τα χρήματα που ζητάει ο κάθε υπεύθυνος του project, ενώ υπάρχουν μηχανισμοί εξασφάλισης της όλης διαδικασίας.

Δεδομένου του μικρού χρόνου λειτουργίας του EasyStarter, το οποίο βγήκε στον αέρα τον Νοέμβριο του 2015, τα τρία project που χρηματοδοτήθηκαν είναι σημαντικό γεγονός σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και την διαφορετικότητα της ιδέας του crowdfunding.

Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο έχουν ανέβει συνολικά 29 project, 13 ειναι ενεργά και έχουν χρηματοδοτηθεί 3.

Tα πετυχημένα project

Συγκεκριμένα, τα πετυχημένα project περιλαμβάνουν προσπάθειες όπως της Ελεονόρας που θέλει να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα προώθησης των χειροτεχνιών της, της Χρύσας που θέλει να κάνει το δικό της μουσικό άλμπουμ και videoclip αλλά και του Παναγιώτη που έφτιαξε μια έξυπνη βάση στήριξης κινητών τηλεφώνων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις