Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

1.800 οι αιτήσεις συμμετοχής στον 4ο κύκλο του egg

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η περίοδος υποβολής επιχειρηματικών ιδεών και για τον 4ο κύκλο του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg-enter go growth, που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank με το Corallia.

1.800 ομάδες νέων, ηλικίας 18 έως 44 ετών, εκ των οποίων οι 293 ομάδες υπέβαλαν ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο για ένταξη στο egg, καλύπτοντας ευρύτατο φάσμα κλάδων της οικονομίας.

Η διαδικασία αξιολόγησης βάσει της οποίας θα επιλεγούν οι 30 καλύτερες ομάδες έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου. Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα εγκατασταθούν για ένα χρόνο στο πλήρως εξοπλισμένο κτήριο του egg και θα απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων, με σκοπό να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.

egg3

Οι ιδέες που προτάθηκαν στο νέο κύκλο προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, οι Aναδυόμενες Tεχνολογίες & Eφαρμογές Internet of Things (IoT), η Βιοτεχνολογία, οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (FinTech), η Πολιτιστική Bιομηχανία, οι Yπηρεσίες Υγείας, η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και οι Tεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Όπως επεσήμανε ο Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank: «είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων παραμένει αμείωτο και καταδεικνύει πως είναι πολλοί εκείνοι που επιμένουν να επενδύουν στη γνώση, το ταλέντο και τις ιδέες τους αναζητώντας ευκαιρίες στη χώρα, παρά την πολυετή κρίση και την ύφεση της οικονομίας. Για την Eurobank αποτελεί καθήκον η στήριξη μέσω του egg κάθε μιας προσπάθειας που μπορεί να συνθέσει το μέλλον της νεανικής επιχειρηματικότητας, προσδίδοντας έτσι προστιθέμενη αξία στην οικονομία και τη συλλογική προσπάθεια εξόδου από την κρίση».

Ο Γενικός Διευθυντής του Corallia, καθηγητής Βασίλειος Μακιός, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που το egg κάθε χρόνο συγκεντρώνει πληθώρα φρέσκων και καινοτόμων ιδεών και τις βοηθάει να ανθίσουν και να γίνουν βιώσιμες επιχειρήσεις. Η εντυπωσιακή ανταπόκριση και συμμετοχή σε επίπεδο αιτήσεων και στον 4ο κύκλο του Προγράμματος δείχνει τη «δίψα» της ελληνικής κοινωνίας για πρόοδο και ανάταση. Το Πρόγραμμα egg θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των νέων που τολμούν και «επιχειρούν».

egg2

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις