Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Metavallon και XponentialWorks γεφυρώνουν Ευρώπη και Silicon Valley

Η Metavallon ενώνει τις δυνάμεις της με την XponentialWorks στο πλαίσιο του The Accelerator με στόχο να υποστηρίξει καινοτόμες Ευρωπαϊκές Startup να αναπτυχθούν γρήγορα και αποτελεσματικά και να αποκτήσουν ισχυρούς συμμάχους στην αμερικανική αγορά.

H γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη αποτελεί κεντρικό παράγοντα για την επιβίωση των σύγχρονων Startup από τη σύστασή τους. Η στρατηγικής σημασίας συνεργασία θα προσφέρει στους συμμετέχοντες του The Accelerator πολύτιμη τεχνογνωσία και δικτύωση ώστε να ενισχύσουν την παρουσία τους στην αγορά, να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον και να χτίσουν εταιρίες με ουσιαστικό αντίκτυπο στην αγορά.

Metavallon_The_AcceleratorΤο πρόγραμμα The Accelerator της Metavallon προσφέρει σε επιλεγμένες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές startup πρώιμων σταδίων μια εντατική 4-μήνη διαδικασία επιχειρηματικής επιτάχυνσης για αποτελεσματική και ταχεία ανάπτυξη. Ο στόχος του είναι να δώσει σε επιχειρηματίες με όραμα την ώθηση που χρειάζονται ώστε να αναπτύξουν και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στο παγκόσμιο επιχειρηματικό στερέωμα μέσα από ένα διεθνές δίκτυο συνεργατών, επενδυτών και επιχειρηματιών.

Πώς ενδυναμώνονται οι startup που συμμετέχουν στο The Accelerator; Μέσα από την παροχή 22.000€ με τη μορφή επένδυσης ως κεφάλαιο εκκίνησης, 200.000$ σε δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα για να στηρίξουν τα πρώτα βήματά τους στην αγορά, και την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Silicon Valley για να συναντηθούν με έμπειρους επιχειρηματίες και επενδυτές.

H Ericsson στο πρόγραμμα The Accelerator 2016 του Metavallon

Για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα η Metavallon εμπλουτίζει τις συνεργασίες της με την πρωτοπόρο Αμερικανική εταιρεία XponentialWorks με απώτερο σκοπό να δημιουργήσει ταχέα αναπτυσσόμενες startup. Έτσι τα πιο δραστήρια, ανατρεπτικά και ταλαντούχα επιχειρηματικά πνεύματα στην Ευρώπη θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με την XponentialWorks, πρωτεργάτη της κοινωνικής και τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της Ρομποτικής, της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Νανοτεχνολογίας.

Στο πλευρό τους θα βρεθεί και ο διάσημος επιχειρηματίας Avi Reichental, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της XponentialWorks, με σταδιοδρομία στο χώρο της καινοτομίας και της 3D τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία δώδεκα χρόνια, ο Avi Reichental διατέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της 3D Systems, της πρωτοπόρου εταιρείας που παρουσίασε και διέθεσε στην αγορά τον πρώτο τρισδιάστατο εκτυπωτή στον κόσμο.

Όπως δηλώνει ο Avi Reichental: «Η επιχειρηματικότητα δε γνωρίζει σύνορα και όρια. Η συνεργασία μας με τη Metavallon θα εστιάσει στην προώθηση της προόδου μέσα από την ενδυνάμωση, την ενίσχυση και την υποστήριξη εκείνων των startup που οραματίζονται, χτίζουν και, τελικά, αλλάζουν το μέλλον μας. Εμείς στην XponentialWorks βλέπουμε την Ευρώπη σας μια ανεξάντλητη πηγή δυναμικών startup οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις