Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κοινωνική επιχειρηματικότητα, προσφυγικό και το μέλλον της Ευρώπης

Στο πλαίσιο της Ημέρας της Ευρώπης στις 9 Μάιου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο θέατρο της Μυτιλήνης με θέμα “Κοινωνική επιχειρηματικότητα, Συνεργατικοί χώροι και το μέλλον της Ευρώπης”.

Διοργανωτές είναι οι BeyondCSRNet και Visions2Ventures με την εκδήλωση να γίνεται κάτω από την αιγίδα του Δήμου της Λέσβου και την υποστήριξη των αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στόχος της ημερίδας είναι να βρεθούν οι τρόποι να μετατραπεί η προσφυγική κρίση σε μια ευκαιρία ανάπτυξης για όλη την Ευρώπη. Οι πρόσφυγες είναι προφανώς άνθρωποι με όνειρα, ταλέντα, δυνατότητες και προοπτικές και εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις θα μπορεί να αλλάξει η ζωή των ίδιων αλλά και της κοινωνίας γύρω τους.

Σαν πρώτο βήμα είναι η δημιουργία ενός δικτύου συνεργατικών χώρων στην Ευρώπη το οποίο θα φέρει κοντά τις κοινότητες των μεταναστών, ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιχειρηματίες και επενδυτές αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση περιλαμβάνουν αντιπρόσωπους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το δήμαρχο της Λέσβου, την Ting Shih ιδρύτρια της ClickMedix – ΜΙΤ, Weston Hankins Refugees on Rails, Patrizio Nissirio Editor in Chief ANSA/ANSAMed, Alexander Theodoridis συνιδρυτή του boroume.gr, Paul Keursten συνιδρυτή του Workshop 17.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις