Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η MetLife στηρίζει την Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός «Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας/JA START UP», του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece» με την υποστήριξη της MetLife.

Η MetLife μέσω του MetLife Foundation και στα πλαίσια της στρατηγικής της για την ενίσχυση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μέσα από το Πρόγραμμα «LifeChanger, συνεχίζει να στηρίζει το έργο του ΣΕΝ σε συνεργασία με τον οργανισμό εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide. Τα στελέχη της MetLife είχαν ενεργό συμβουλευτικό ρόλο στην ανάπτυξη των ιδεών ενώ συμμετείχαν και στην κριτική επιτροπή προσφέροντας την εμπειρία τους στους νέους φιλόδοξους φοιτητές.

Πρώτο βραβείο καινοτομίας σε ιδέα φοιτητών που φιλοδοξεί να βοηθήσει τα ΑΜΕΑ να αυτοεξυπηρετούνται

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν φοιτητές από τo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και αγωνίστηκαν όλοι για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που θα τους δώσει το εισιτήριο για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterpise Challenge 2016» του Junior Achievement Europe.

Η ιδέα που κατέκτησε την πρώτη θέση είναι το «AiDlink», μία καινοτόμα διαδικτυακή πλατφόρμα που φιλοδοξεί να βοηθήσει τα ΑΜΕΑ να αυτοεξυπηρετούνται και να νιώθουν αυτόνομα ήταν από τρεις τεταρτοετείς φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterprise Challenge», του Junior Achievement Europe που θα διεξαχθεί στις 6-8 Ιουλίου στο Βουκουρέστι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις