Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικοί Άγγελοι & επενδυτικές ευκαιρίες για Startups: Κίνητρα για τους επενδυτές» στη Θεσσαλονίκη

Το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την προώθηση της επιχειρηματικότητας την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 17:30 (5.30μ.μ.) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση των φορέων του οικοσυστήματος καινοτομίας και startup επιχειρήσεων για την σημασία των επιχειρηματικών αγγέλων (business angels) στη χρηματοδότηση και sτην υποστήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων στα πρώιμα στάδια ανάπτυξής τους.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση καλών πρακτικών στο εξωτερικό με έμφαση στα κίνητρα και στην εκπαίδευση των επιχειρηματιών που επιθυμούν να γίνουν επιχειρηματικοί άγγελοι προκειμένου και στην Ελλάδα να δημιουργηθεί από την Πολιτεία ένα αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο κινήτρων σε υποψήφιους επιχειρηματικούς αγγέλους που θα συμβάλλει στη εισροή υγιών ιδιωτικών κεφαλαίων σε καινοτόμα επιχειρηματικά εγχειρήματα, συμβάλλοντας στη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

Στους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται οι: Baybars Altuntas, Πρόεδρος του  Οργανισμού Επιχειρηματικών Αγγέλων της Τουρκίας (TBBA) και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN), Άγγελος Αγγέλου, ιδρυτής της εταιρείας Angelou Economics & International Accelerator στο Όστιν του Τέξας των ΗΠΑ, Δημήτρης Τσίγκος, ιδρυτής της εταιρείας StartTech Ventures, πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών “Yes for Europe” και ιδρυτής της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων και Γιάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA).

Θα ακολουθήσει συζήτηση-στρογγυλής τραπέζης στην οποία θα συμμετέχουν και οι βουλευτές, Σωκράτης Φάμελος (ΣΥΡΙΖΑ) και Θεόδωρος Καράογλου  (ΝΔ), καθώς και ο Πρόεδρος και CEO της Alumil και μέλος του Δ.Σ. της Α.Ζ.Κ. Α.Ε., κ. Γιώργος Μυλωνάς.

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη – Απαιτείται προεγγραφή. Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις