Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mastercard: Υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών σε πολλαπλά κανάλια μέσω Masterpass

Την υπηρεσία Masterpass ανακοίνωσε η Mastercard. Πρόκειται για μια νέα παγκόσμια υπηρεσία πληρωμών, η οποία είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα από τον Ιούνιο.

Η υπηρεσία Masterpass επιτρέπει στους καταναλωτές να απευθύνονται στην τράπεζα ή τον πιστωτικό οργανισμό που εμπιστεύονται, για να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές – σε πολλαπλές συσκευές και μέσω πολλαπλών καναλιών – είτε online, είτε μέσω εφαρμογών για κινητές συσκευές είτε ανέπαφα σε φυσικά καταστήματα.

Στην Ελλάδα, το Masterpass είναι ήδη διαθέσιμο σε περισσότερους από 5.000 online εμπόρους.

Πλέον, οι καταναλωτές θα έχουν  τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία Masterpass σε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια εμπορικά σημεία, σε 77 διαφορετικές χώρες, στα οποία γίνονται δεκτές οι ανέπαφες συναλλαγές. Η δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών θα είναι αρχικά διαθέσιμη στις ΗΠΑ, για ιδιοκτήτες συσκευών Android.

Το Masterpass δίνει τη δυνατότητα στους συνεργάτες (εκδότες) της Mastercard να προσφέρουν πλήρως ψηφιακές λύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους, και με τη σήμανση της τράπεζάς (εκδότη). Περισσότεροι από 80 εκατομμύρια λογαριασμοί θα ενεργοποιηθούν αυτομάτως μέσω των συνεργατών-εκδοτών, καθώς η υπηρεσία θα γίνεται διαθέσιμη σταδιακά ανά τον κόσμο. Η αναβαθμισμένη λειτουργικότητα ψηφιακών πληρωμών, βοηθάει τους εκδότες ψηφιακών wallets να διαφοροποιήσουν υπάρχοντα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων και mobile τραπεζικών εφαρμογών, ενσωματώνοντας λειτουργίες ψηφιακών πληρωμών, αλλά και νέες υπηρεσίες, όπως ειδοποιήσεις αγορών και εξαργύρωση πόντων μέσω προγραμμάτων επιβράβευσης.

Με την υπηρεσία Masterpass, η Mastercard  επιθυμεί να στηρίξει όλες τις μορφές εμπορίου, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στο ευρύτατο φάσμα εμπειριών που προσφέρουν οι έμποροι, αλλά και στις καταναλωτικές ανάγκες. Το Masterpass αποθηκεύει όλες της πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων καρτών -τόσο της Mastercard όσο και άλλων δικτύων- διεύθυνση αποστολής, καθώς και προτιμήσεις πληρωμών, σε ένα  εύκολο και ασφαλές μέρος. Με το Masterpass, μπορείτε να κάνετε check out από ηλεκτρονικό κατάστημα ή από mobile εφαρμογή, πατώντας το κουμπί “Masterpass” και εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασής σας για να ολοκληρωθεί η πληρωμή. Σε φυσικό κατάστημα, κάνετε tap n’ pay για να πληρώσετε σε κατάστημα όπου γίνονται δεκτές οι ανέπαφες συναλλαγές.

Μέχρι στιγμής, η υπηρεσία Masterpass είναι διαθέσιμη σε 33 αγορές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας,  με σχέδια για περαιτέρω επέκτασή της σε άλλες τρεις, μέχρι το τέλος του έτους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις