Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα “10” έκλεισε το Twitter

Τα δέκα χρόνια  έκλεισε την Παρασκευή που μας πέρασε το Twitter.

Δέκα χρόνια – και επίσημα – πέρασαν από τότε που το Twitter μπήκε στη ζωή μας. Το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημιουργήθηκε από τον Jack Dorsey στις 21 Μαρτίου 2006, ο οποίος φυσικά, έστειλε και το πρώτο Tweet στον κόσμο του διαδικτύου, αλλάζοντας τα δεδομένα τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στην ενημέρωση. Παρόλο που η δημιουργία του μέσου έγινε τον Μάρτιο, η υπηρεσία λανσαρίστηκε επίσημα στις 15 Ιουλίου του 2006.

Jack Dorsey _
O Jack Dorsey.

Αν και οι εμπνευστές του Twitter είχαν κάτι διαφορετικό στο μυαλό τους και στην αρχή το μέσο χρησιμοποιούνταν για να εκφράσει κάποιος τις σκέψεις του ή τι έκανε μέσα στη μέρα, στη συνέχεια εξελίχθηκε σε σημαντικό εργαλείο για το πολιτικό, οικονομικό παιχνίδι και για την προώθηση των διασημοτήτων.

Αυτή τη στιγμή το Twitter διαθέτει 320 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες με τα 254 εξ’ αυτών εκτός ΗΠΑ. Να υπενθυμιστεί ότι αν και το Twitter ξεκίνησε το 2006, η χρήση των αυτονόητων πλέον Hashtags δεν ήταν διαθέσιμη μέχρι τον Αύγουστο του 2007. Η λειτουργία “@” ήταν ήδη διαθέσιμη από το Νοέμβριο του 2006.

Με αφορμή τα γενέθλια του Twitter, o Dror Ginzberg, συνιδρυτής και CEO του Wochit δήλωσε: «Η δέκατη επέτειος της δημόσιας έναρξης του Twitter αποτελεί στιγμή-ορόσημο στην τεχνολογία. Η πιο μακροχρόνια κληρονομιά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης είναι το πώς άλλαξε ριζικά τον τρόπο κατανάλωσης του περιεχομένου στο διαδίκτυο. Χάρη στο Twitter, τώρα έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες και ειδήσεις αμέσως μέσα σε μόλις 140 χαρακτήρες».

Σύμφωνα με τον Dror Ginzberg, το Twitter επέφερε επανάσταση σε πολλούς τομείς, ειδικότερα στο Marketing και στα μέσα ενημέρωσης. Ο Dror Ginzberg θεωρεί ότι το Twitter για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του θα πρέπει να ανταπεξέλθει στις τάσεις της εποχής. Ο CEO του Wochit πιστεύει ότι το βίντεο είναι ο τομέας που θα πρέπει να στοχεύσει καθώς μέχρι το 2017 το βίντεο θα αποτελεί το 69% της διαδικτυακής κίνησης και το 82% των χρηστών του Twitter θα παρακολουθεί το περιεχόμενο.  Ο Dror Ginzberg θεωρεί ότι οι πρόσφατες κινήσεις του Twitter, όπως η επέκταση του σε βίντεο και συμφωνία του με το NFL δείχνουν ότι η πλατφόρμα κατευθύνεται προς την βίντεο εποχή.

Δείτε τις πιο σημαντικές στιγμές στο παρακάτω διάγραμμα. Πατήστε για μεγέθυνση.

Οι σημαντικότερες στιγμές του Twitter

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις