Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι μαθητές απο την Πιερία στους τελικούς της Ελβετίας

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe στη Λουκέρνη της Ελβετίας στις 25-28 Ιουλίου, οι μικροί δημιουργοί του έξυπνου κάδου Smileybin.

Πρόκειται για έναν έξυπνο κάδο που προωθεί την ανακύκλωση με σύστημα επιβράβευσης που δημιουργήθηκε από μαθητές του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας. Στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μαθητικής επιχειρηματικότητας θα αναμετρηθούν πάνω από 200 μικροί επιχειρηματίες από 36 Ευρωπαϊκές χώρες.

Την ομάδα του Smileybin θα εκπροσωπήσουν πέντε μαθητές του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας. Η πεντάδα αποτελείται από τους μαθητές-στελέχη της «Smileybin», Ελένη Γεωργή, Μαρία Κοκκάλα, Ελένη Παντελίδου, Γκισέλα Μπάτσι και Ιορδάνη Πασχαλίδη.

Πρώτο πανελλαδικό βραβείο μαθητικής επιχείρησης σε γυμνάσιο της Πιερίας

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του Smileybin υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρουν για τον κάδο και σύμφωνα με την Μαρία Κοκκάλα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων για τον κάδο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι δήμοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και επιχειρηματίες από την Τουρκία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Η ομάδα πίσω από το Smileybin
Η ομάδα πίσω από το Smileybin

Οι μικροί επιχειρηματίες της Πιερίας, αμέσως μόλις κέρδισαν τον πανελλαδικό διαγωνισμό σκέφτηκαν να πάνε στην Ευρώπη με μια πιο εμπορική μορφή του κάδου από πλαστικό. Αρωγοί των παιδιών σε όλη αυτή την καταπληκτική πορεία ήταν οι δύο καθηγήτριες που ανέλαβαν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα του ΣΕΝ/JA Greece στο Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας, η φιλόλογος Τάνια Παντελίδου και η καθηγήτρια Γαλλικών Ηρώ Ζιούδρου.

Σχετικά με τη λειτουργία του, το Smileybin διαθέτει ζυγαριά και ανταμείβει τον χρήστη που ανακυκλώνει περισσότερο, με πόντους εκπτώσεων σε συνεργαζόμενα καταστήματα ή στα δημοτικά τέλη. Η ζυγαριά λειτουργεί με ενέργεια από φωτοβολταϊκό πάνελ που υπάρχει στην οροφή ενώ οι πόντοι πιστώνονται μέσω wifi στο κινητό του χρήστη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις