Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Καταθέσεις προτάσεων για τον 7ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας

Την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 7ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 7ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες:

1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα
2. Περιβάλλον και τεχνολογία
3. Πολιτισμός και τεχνολογία.

Η υποβολή των προτάσεων θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στις 15.00. Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των 20.000 ευρώ, 10.000 ευρώ, 6.000 ευρώ και 4.000 ευρώ αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην ανάδειξη και επιβράβευση των πρωτότυπων ιδεών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο επιλεγμένες προτάσεις θα παρακολουθήσουν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας, επιπλέον θα λάβουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ παρέχονται υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α.

Για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα δανεισμού τους και συμμετοχής στο εταιρικό τους κεφάλαιο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε δράσεις καθοδήγησης σε συνεργασία με την Google, την Grant Thornton, τη Watson Farley and Williams, το Israel Advanced Technology Industries (IATI) καθώς και σε πρωτοβουλίες δικτύωσης σε συνεργασία με την EndeavorGreece και το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο. Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία προτείνουν λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του προγράμματος NBG Business Seeds.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις