Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χώρα έκπληξη(;) στη λίστα με τις μεγαλύτερες μειώσεις μισθών τα τελευταία χρόνια

Την χώρα με την μεγαλύτερη μείωση μισθών την ξέρουμε, είμαστε εμείς, αν και το ποσοστό σε μερικούς κλάδους είναι σαφώς μεγαλύτερο. Τα στοιχεία προέρχονται από τον ΟΟΣΑ και το Trade Union Association της Μ. Βρετανίας και αναφέρονται στους πραγματικούς μισθούς, μετά την αφαίρεση του πληθωρισμού, για το διάστημα 2007 – 2015.

OECD-TUC1

Στη κορυφή της λίστας είναι η Ελλάδα με -10,4% με αύξηση ανεργίας 9% αλλά στην δεύτερη θέση είναι η Μ. Βρετανία με επίσης -10,4% αλλά μείωση της ανεργίας 0,6%. Στη τρίτη θέση είναι η Πορτογαλία με -3,7% και αύξηση της ανεργίας 5,4% και πρόκειται για τις μόνες χώρες του ΟΟΣΑ που είχαν μειώσεις τους μισθούς γα αυτή τη περίοδο.
Ο λόγος για τη μείωση αυτή στη Μ. Βρετανία αποδίδεται στην οικονομική κρίση των τελευταίων ετών με τα νοικοκυριά να έχουν χάσει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους.

OECD-TUC2

 

 

Στην άλλη πλευρά της λίστας οι χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση μισθών τα τελευταία χρόνια είναι η Πολωνία με 23% και μείωση της ανεργίας κατά 4,5%, η Γερμανία με 13,9% και μείωση της ανεργίας κατά 5,1% και η Εσθονία με 13,4% και μείωση της ανεργίας κατά 2,2%.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις