Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Βραβείο καινοτομίας για το Smileybin στην Ευρώπη

Με δύο βραβεία στις αποσκευές της γυρίζει η ομάδα του Smileybin του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας από  το διαγωνισμό μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «Company of the Year» του Junior Achievement Europe που ολοκληρώθηκε στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Οι 15χρονοι Έλληνες μαθητές κατάφεραν να κερδίσουν το κορυφαίο βραβείο καινοτομίας του διαγωνισμού, το «ΜetLife Life Changer Signature Award», που απένειμε η ασφαλιστική εταιρία MetLife.

Η ομάδα του Smilebin
Η ομάδα του Smilebin

Σε ανακοίνωσή της η πολυεθνική ανέφερε: «τo SmileyBin, η μαθητική start-up από την Ελλάδα εντυπωσίασε τους κριτές της MetLife, με την καινοτομία της, τους οικολογικούς και κοινωνικούς της στόχους αλλά και το πρωτοπόρο επιχειρηματικό της σχέδιο».

Επιπλέον, η μαθήτρια Μαρία Κοκκάλα κατέκτησε το βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας ανάμεσα σε 275.000 παιδιά που συμμετείχαν φέτος πανευρωπαϊκά στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση». «Χάρηκα πάρα πολύ για το «Leadership Award», είναι μεγάλη τιμή για μένα», δήλωσε η Μαρία Κοκκάλα. «Μου έδωσαν συγχαρητήρια για την μεγάλη ωριμότητά μου παρά το νεαρό της ηλικίας μου. Είμαι ενθουσιασμένη που με το καινοτόμο προϊόν μας και τις διακρίσεις μας εδώ στο σπουδαίο αυτό ευρωπαϊκό διαγωνισμό αναδείξαμε την Ελλάδα μας», κατέληξε.

Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό κέρδισε η Δανία με την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα SubReader, που βοηθά άτομα με δυσλεξία να διαβάζουν νυπότιτλους στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα Irdify από τη Σλοβακία και το τρίτο στην ομάδα Enlighten Hope από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μαθήτρια Μαρία Κοκκάλα

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις