Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Arianna Huffington αφήνει τη Huffington Post για τη startup Thrive

Την ηλεκτρονική εφημερίδα που έχει συνδεθεί με το όνομά της αφήνει η Arianna Huffington. Η Huffington, η οποία συνίδρυσε την Huffington Post 11 χρόνια πριν, αφήνει την ιντερνετική εφημερίδα για να ξεκινήσει την Thrive Global, μια startup που θα εστιάζει στην καταπολέμηση του άγχους και της ψυχολογικής εξάντλησης.

Η ίδια δήλωσε ότι ενώ αρχικά πίστευε ότι θα μπορούσε να συνδυάσει την εργασία και στην Huffington Post και στη Thrive, τελικά αποδείχτηκε δύσκολο. Να σημειωθεί ότι και οι υπόλοιποι συνιδρυτές της στη Huffington Post έχουν ήδη αφήσει την εφημερίδα. Η Αριάδνη-‘Αννα Στασινοπούλου όπως είναι το πραγματικό όνομα της Huffington ίδρυσε την Huffington Post το 2005 μαζί με τους Kenneth Lerer, Jonah Peretti και Andrew Breitbart.

Ο Peretti ίδρυσε το γνωστό BuzzFeed του οποίου ο Lerer είναι πρόεδρος, ενώ ο Breitbart πέθανε από καρδιακή ανακοπή. Πριν το θάνατό του όμως είχε ήδη φύγει από την Huffington Post για να ιδρύσει ένα ειδησεογραφικό ιστότοπο.

Η ιντερνετική εφημερίδα εξαγοράστηκε το 2011 από την AOL έναντι 315 εκατ. δολ. (η οποία με τη σειρά της εξαγοράστηκε από την Verizon το 2014 έναντι 4,4 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με στοιχεία της comScore, το παγκόσμιο κοινό της HuffPo σημείωσε πτώση 23% από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

Η Thrive θα προσφέρει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών χρησιμοποιώντας τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της νευροεπιστήμης, της ψυχολογίας, της παραγωγικότητας, του αθλητισμού και του ύπνου. Η Thrive υποστηρίζεται από αρκετές εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων και αγγέλων μεταξύ των οποίων και η Lerer Hippeau Ventures του πρώην συνεργάτη της. Επίσης τρέχει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με την Accenture.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις