Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupbootcamp Digital Health FastTrack στην Αθήνα

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Found.Ation μια παρουσίαση του προγράμματος Startupbootcamp Digital Health Berlin από την υπεύθυνη του προγράμματος Juliane Zielonka και τη συμμετοχή ειδικών του χώρου στην Ελλάδα αλλά και επτά Startups.

Στόχος του προγράμματος Athens FastTrack, πέρα από την ενημέρωση για το κανονικό πρόγραμμα που είναι ακόμα ανοικτό και δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 31 Αυγούστου, ήταν και η παρουσίαση Startups που δραστηριοποιούνται στο χώρο αλλά και η δικτύωση με το ελληνικό οικοσύστημα.

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της ομάδας Health 2.0 Athens με πρωτεργάτη τον Θάνο Κοσμίδη, ιδρυτή της πλατφόρμας Care Across για ασθενείς με καρκίνο και μέντορα στο Startupbootcamp Digital Health Berlin, και του Found.Ation.

H υπεύθυνη του προγράμματος παρουσίασε τους βασικούς στρατηγικούς συνεργάτες οι οποίοι περιλαμβάνουν την Arvato Services Bertelsmann η οποία υποστηρίζει με τις υπηρεσίες της πολλά νοσοκομεία, την συνεταιριστική τράπεζα για επαγγελματίες της υγείας Deutsche Apotheker und Ärztebank η οποία είναι ενεργή στο FinTech και HealthTech, την μεγάλη ασφαλιστική και αντασφαλιστική εταιρεία Munich Health κομμάτι της Munich RE, την Philips η οποία είναι πρωτοπόρος στις τεχνολογικές υλοποιήσεις στην υγεία και την φαρμακοβιομηχανία Sanofi η οποία ψάχνει για προϊόντα «πέρα από το χάπι».

To Startupbootcamp Digital Health Berlin θα επιλέξει 10 Startups απ΄όλη την Ευρώπη με μια ευρεία γκάμα αντικειμένων στο χώρο της υγείας και μέσα σε 3+3 μήνες θα βοηθήσει να αναπτυχθεί η ιδέα ή το προϊόν με πολλά μέσα σε επίπεδο επενδυτών, μεντόρων και δικτύωσης. Προσφέρει 15 χιλιάδες ευρώ σε κάθε ομάδα, χώρους γραφείων και ζητά 6% από την κάθε εταιρεία.

Στην εκδήλωση FastTrack όπως προαναφέραμε συμμετείχαν επτά ελληνικές Startups του χώρου ψηφιακής υγείας οι οποίες έκαναν μια τρίλεπτη παρουσίαση και δέχτηκαν ερωτήσεις από τους προσκεκλημένους μέντορες – ειδικούς και ενδεχομένως μερικές εξ αυτών να κάνουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

SBCHealth2

Healthy Club

Πρόκειται για μια πλατφόρμα διατροφικών συμβουλών με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας. Προσφέρει αυτοματοποιημένο πρόγραμμα διατροφής, με στόχους ανάλογα τη κατάστασή μας γενικά και ειδικά σε επίπεδο υγείας, ενώ συνεργάζεται με ασφαλιστική εταιρεία έτσι ώστε να προσφέρονται εκπτώσεις στα προγράμματα ασφάλισης αλλά και δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι.

GIVMED

Πρόκειται για μη κερδοσκοπική εταιρεία και έχει στόχο να βοηθήσει στη συλλογή φαρμάκων που δεν χρησιμοποιούμε, μέσω της πλατφόρμας της και του App που έχει αναπτύξει, και να τα προωθήσει σε κοινωνικά φαρμακεία και οργανώσεις που μοιράζουν φάρμακα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και δεν έχουν πρόσβαση στην ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη. Όπως αναφέρθηκε 15.000 αιτήσεις για φάρμακα γίνονται κάθε μέρα στα κοινωνικά φαρμακεία. Η GIVMED είναι μέρος του HIGGS incubator και accelerator ο οποίος ειδικεύεται σε ΜΚΟ και μη κερδοσκοπικές εταιρείες.

InSyBio

Η InSyBio προσφέρει μια πλατφόρμα ανάλυσης, επεξεργασίας και αποθήκευσης βιολογικών δεδομένων για έρευνες, πειράματα κλπ. Η InSyBio έχει διακριθεί στα βραβεία MITEF Greece Startup Competition και συμμετέχει στo NBG Business Seed Program.

HybridStat

Η HybriStat έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα υποστήριξης κλινικής γενομικής η οποία περιλαμβάνει δεδομένα Open Gene και πολλών ασθενειών με σκοπό την καλύτερη κλινική διάγνωση και τις εξατομικευμένες φαρμακευτικές αγωγές. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 και έχει δεχτεί αρχική χρηματοδότηση ύψους 86.000 ευρώ.

SigmaSoft

H Sigmasoft είναι μια εταιρεία ανάπτυξης λύσεων πληροφορικής, λογισμικού και υπηρεσιών στο χώρο της ηλεκτρονικής υγείας και παρέχει εξειδικευμένες  λύσεις, υπηρεσίες και προϊόντα στον τομέα της Υγείας (eHealth & mHealth) με αποδέκτες επαγγελματίες και φορείς  του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Wover

Το Wover είναι μια ειδική εφαρμογή για Smartphones η οποία χρησιμοποιεί τους αισθητήρες των κινητών για να καταλάβει αν βρισκόμαστε σε κίνδυνο ενώ είμαστε σε κάποιο εξωτερικό. Σε περιπτώσεις ανάγκης ειδοποιεί αυτόματα για πρώτες βοήθειες.

IQueue

Πρόκειται για μια εφαρμογή διαχείρισης της σειράς σε οποιαδήποτε υπηρεσία και ειδικά σε χώρους αναμονής υπηρεσιών υγείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις