Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ελληνικές Startups στο μεγάλο Web Summit

Το Web Summit, η μεγαλύτερη εκδήλωση για τη τεχνολογία και τις Startups στην Ευρώπη, είναι προ των πυλών. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας μεταξύ 7 – 10 Νοεμβρίου.

Είναι απο τις εκδηλώσεις όπου καθορίζουν το οικοσύστημα αλλά και τις τάσεις στο χώρο. Ρίχνοντας μια ματιά στους αριθμούς καταλαβαίνει κανείς το γιατί: περίπου 80.000 επισκέπτες αναμένονται φέτος, πάνω απο 15.000 εταιρείες και 150 χώρες θα εκπροσωπηθούν με τον ένα ή άλλο τρόπο και πάνω απο 7.000 CEOs.

600 υψηλόβαθμα στελέχη θα πραγματοποιήσουν ομιλίες απ’ όλο το επιχειρηματικό φάσμα με πολλά γνωστά ονόματα.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο Orange Grove μια ενημέρωση για το Web Summit απο τον Ambassador για την Ελλάδα, Benno Groosman, επιχειρηματία στο χώρο του Health Tech και δραστήριο μέλος της κοινότητας των Startups.

IMG_20160825_194753
Τα προγράμματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις Startups είναι το Alpha και το Pitch. Κάθε εβδομάδα οι διοργανωτές επιλέγουν μια Startup αρχικού σταδίου για να συμμετάσχει στο Web Summit με το δικό της χώρο, τέσσερα εισιτήρια, προσβαση σε Workshops, Mentoring, εκπροσώπους επενδυτών, Startup University κ.α. Το πρόγραμμα αυτό έχει κόστος που ξεκινάει απο τα 1.450 ευρώ.

Όλες οι Startups που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Alpha θα πάρουν μέρος και στον διαγωνισμό Pitch, όπου περίπου 200 ομάδες θα διαγωνιστούν σε τρείς μέρες μπροστά σε ενα μεγάλο πάνελ κριτών.

Οι τιμές των εισητηρίων του Web Summit ξεκινάνε αυτή τη στιγμή απο τα 550 ευρώ και φτάνουν έως τα 4.700 ευρώ, και όσο πλησιάζει η ημερομηνίας έναρξης θα ακριβαίνουν. Φυσικά η διαμονή στη Λισαβόνα θα πρέπει να έχει κλειστεί μια και ήδη τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα.

Η προωθητική ενέργεια Web Summit Road Trip τρέχει μέχρι σήμερα το βράδυ και δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσετε τις πόλεις που θα επισκεφτεί το ειδικό αυτοκίνητο της εκδήλωσης αλλά και την ευκαιρία να κερδίσετε δυο εισιτήρια για την εκδήλωση.

Istmos Project – Ελλάδα

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης και ελέγχου της παραγωγής κρασιών, απο το αμπέλι μέχρι την εμφιάλωση και την μεταφορά τους στα καταστήματα.

CrossMobile – Ελλάδα

Είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης native εφαρμογών για Android, iOS και Java για Desktops.

iYouthlab – Ελλάδα

Πρόκειται για ενα δίκτυο επικοινωνίας και δικτύωσης φοιτητών, αποφοίτων, καθηγητών, πανεπιστημίων και όχι μόνο.

Iris Phone – Κύπρος

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα συσκευή η οποία έχει σχεδιαστεί για πολύ απλή στη χρήση επικοινωνία μέσω Smartphone με αγαπημένα πρόσωπα και υπηρεσίες βοήθειας και διασκέδασης χωρίς να χρειαστεί ο χρήστης να πατήσει κάποιο κουμπί, παρά μόνο να μεταφέρει τη κάμερα του Smartphone πάνω απο τα πρόσωπα επικοινωνίας. Απευθύνεται σε άτομα μεγάλης ηλικίας και προσφέρει και λειτουργίες ελέγχου του σπιτιού.

Travelotopos – Κύπρος

Προσφέρει ολοκληρωμένες ιντερνετικές υπηρεσίες διαχείρισης διάφορων τουριστικών προϊόντων και απευθύνεται στους επαγγελματίες του τουρισμού. Υπάρχει μηχανή κρατήσεων για ξενοδοχεία, για ενοικίαση αυτοκινήτων, κρατήσεις για εκδρομές, ξεναγήσεις αλλά και για εστιατόρια.

Pitch60 – Κύπρος

Μια διαφορετική Fintech ιδέα για χρηματοδότηση Startups μέσω της πλατφόρμας Pitch60. Ο ενδιαφερόμενος για χρηματοδότηση πραγματοποιεί μια παρουσίαση video της ιδέας του διάρκειας 60 δευτερολέπτων και οι επενδυτές εφόσον ενδιαφερθούν πραγματοποιούν την επικοινώνια πάντα μέσω της πλατφόρμας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις