Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

iPhone 7: Ίσως το καλύτερο Smartphone αυτή τη στιγμή, αλλά αγοράζουμε;

Όλοι περιμένουμε το μεγάλο «μπαμ» από την Apple στο σύμπαν του iPhone μια και δεν γίνεται η συσκευή που άλλαξε τα πάντα στα Smartphones να μην έχει κάτι το πρωτοποριακό, κάτι το «εξωπραγαγματικό».

Μπορεί αυτό να μην ήρθε από το εξαιρετικό iPhone 7 αλλά όλα τα σημάδια δείχνουν ότι το επόμενο iPhone θα είναι το «κάτι άλλο».

Να αρχίσουμε από τα βασικά, και αυτή τη φορά υπάρχουν δυο εκδόσεις: iPhone 7 με οθόνη 4,7″ και iPhone 7 Plus με οθόνη 5.5″. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τον Phil Schiller πάρθηκε η γενναία απόφαση να φύγει η υποδοχή των ακουστικών από το σασί, για πρώτη φορά στην ιστορία των Smartphones. Προσωπικά, φαίνεται σαν ένας αναγκαίος συμβιβασμός στην αδιαβροχοποίηση του iPhone 7 (IP67) και μια «ήττα» των μηχανικών της Apple. Σαν αντιστάθμισμα υπάρχει ένας μετατροπέας Apple Lightning σε είσοδο ακουστικών 3,5mm και τα νέα ασύρματα ακουστικά AirPods. Τα νέα ακουστικά θα βγουν στην αγορά τέλος Οκτωβρίου θα κοστίζουν 159 δολάρια και θα βασίζονται σε μια κλειστή τεχνολογία της Apple (κλασικά). Οι κάτοχοι του iPhone 7 θα έχουν και την επιλογή ασύρματων ακουστικών της Beats.

iphone7plus-lineupΕκτός από τα κλασικά χρώματα υπάρχει πλέον ένα γυαλιστερό Jet Black και το κανονικό μαύρο. Οι οθόνες είναι 25% πιο φωτεινές και με καλύτερη χρωματική απόδοση ενώ παραμένουν ίδιες οι αναλύσεις. Το καινούργιο A10 Fusion chipset είναι πιο ισχυρό και πιο οικονομικό από τον προκάτοχό του, σύμφωνα με την Apple, και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε.

Άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές στο σασί των νέων iPhone είναι η απουσία των γραμμών της κεραίας αλλά και για πρώτη φορά το κεντρικό πλήκτρο δεν είναι πιεζόμενο, αλλά αφής με ανάδραση και αισθητήρα πίεσης. Tα νέα iPhone έχουν παρόμοιες διαστάσεις με τους προκατόχους του αλλά είναι πιο ελαφριά και είναι εξοπλισμένα με Stereo ηχεία.

apple-iphone7
Το iPhone 7 Plus έχει διπλή κάμερα 12MP αλλά δεν τραβάει βίντεο 3D. Οι δυο κάμερες έχουν διαφορετικό εστιακό μήκος κάτι που επιτρέπει στους χρήστες να διαλέξουν μεταξύ ευρυγώνιας λήψης και telephoto μέσα από την εφαρμογή της κάμερα. Επίσης η Apple κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτό το χαρακτηριστικό και να προσφέρει 2X Software Zoom, όπως το αναφέρει, αλλά και τη λειτουργία «Depth», η οποία θα είναι διαθέσιμη αργότερα, με δυνατότητα εστίασης στο φόντο της φωτογραφίας. Το iPhone 7 έχει μια ευρυγώνια κάμερα 12MP, νέο φλας και φακούς f1.8 αλλά και τα δύο έχουν οπτικό σταθεροποιητή ο οποίος μάλιστα χρησιμοποιεί υπολογιστική μάθηση για να βελτιώνει τις λήψεις.

Και τα δυο μοντέλα έχουν μπροστινή κάμερα 7MP και βελτιωμένες λήψεις selfie. Όλα δείχνουν ότι τα νέα iPhone θα παραμείνουν στη κορυφή των φωτογραφικών Smartphones μαζί με τα Samsung Galaxy S7 Edge και Huawei P9.

Miyamoto
Σε επίπεδο OS θα έρθουν με το καινούργιο iOS 10 με πολλές και μεγάλες αλλαγές όπως για παράδειγμα το άνοιγμα της Siri και του iMessage στους developers κάτι που σημαίνει νέες εφαρμογές και widgets. Εμφάνιση έκπληξη στην εκδήλωση έκανε ο Shigeru Miyamoto της Nintendo, η οποία θα παρουσιάσει ένα αποκλειστικό παιχνίδι, το Super Mario Run, στο iOS. Πρόκειται μια τεράστια έκπληξη μια και είναι γνωστή η αντιπάθεια της «μονολιθικής» Nintendo για τα Smartphones.

Μια αναμενόμενη κίνηση κατά τη γνώμη μας, και προσγείωση στη πραγματικότητα για την Nintendo, μια και το εξαιρετικά πετυχημένο παιχνίδι για Smartphones Pokemon Go έχει βάλει πλώρη να γίνει αυτό το κύριο παιχνίδι Pokemon για φορητές συσκευές και όχι η «παραδοσιακή» σειρά Pokemon για το GameBoy.

Μια και αναφερθήκαμε στο Pokemon Go, το παιχνίδι θα δέσει απόλυτα με το νέο Apple Watch, που επίσης παρουσιάστηκε, το οποίο προσφέρει νέο διπύρηνο επεξεργαστή, νέο σασί και λουριά ενώ είναι αδιάβροχο και έχει και GPS.
Το Pokemon Go για το Apple Watch θα μπορεί να εμφανίζει τα Pokemon που είναι κοντά αλλά για να πιαστούν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το iPhone.

pokemon-go-apple-watch-2
Η μικρότερη έκδοση πλέον ξεκινάει από τα 32GB και φτάνει τα 256GB και τιμή του iPhone 7 32GB θα αρχίζει από τα 799 ευρώ. Αναμένεται στην Ελλάδα τέλος Σεπτεμβρίου.

Όλα δείχνουν ότι το iPhone 7 είναι το απαραίτητο ενδιάμεσο βήμα για το πραγματικό Next Gen iPhone το οποίο δεν θα έχει πλήκτρα και ίσως υποδοχές, θα έχει μια μεγάλη οθόνη και εξαιρετικά λεπτό σασί, εξελιγμένο iOS και αυτό είναι πολύ πιθανό να είναι το επόμενο μοντέλο, 8. Αν αντέχετε οικονομικά την ετήσια αναβάθμιση, το iPhone 7 είναι ένα από τα καλύτερα iPhone με εξαιρετική αίσθηση και απόδοση, αλλιώς περιμένετε ένα έτος ακόμα.

apple-iphone7-jetblk-airpod

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις