Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Barilla στο Startupbootcamp FoodTech

Η μια μετά την άλλη οι μεγάλες εταιρείες μπαίνουν στον κόσμο των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας είτε σε συνεργασία με μεγάλους accelerators είτε χτίζοντας τον δικό τους.

Λίγες μέρες πριν κλείσουν οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα της Ρώμης ανακοινώθηκε από το Startupbootcamp η συμμετοχή της Barilla στο πρόγραμμα. Αναμφισβήτητα η Barilla είναι ένας μεγάλος παίκτης στην παγκόσμια βιομηχανία ζυμαρικών και διατροφής και αυθεντία στη μαζική παραγωγή Ιταλικής pasta.

Ιδρύθηκε στην Πάρμα το 1877 και σήμερα είναι ηγέτης στα ζυμαρικά παγκοσμίως, στις σάλτσες στην Ευρώπη, στα είδη φούρνου στην Ιταλία και στο ψωμί στην Σκανδιναβία. Έχει 14 εργοστάσια στην Ιταλία και 15 στο εξωτερικό και εξάγει προϊόντα σε 100 χώρες.
H Ιταλική εταιρεία είναι αρκετά ενεργή στο χώρο των Startups και των καινοτομιών στο χώρο της διατροφής, της καλής υγείας αλλά και της προστασίας του πλανήτη μας μια και επενδύει σε Startups αλλά και τρέχει τον διαγωνισμό ιδεών Good4με συνολικά έπαθλα 200.000 ευρώ και υποτροφίες στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Bocconi University στο Μιλάνο.

H Barilla προτίθεται στις μεγάλες συνεργασίες του SB FoodTech με τις Monini, Gambero Rosso, LVenture Group και Cisco.

To SB FoodTech ψάχνει για Startups στους τομείς τις γεωργίας, των υποκατάστατων προϊόντων, των εστιατορίων, της λιανικής πώλησης και της μαγειρικής και υγείας σε διάφορους υπο-τομείς οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την ιδέα τους στην υψηλού επιπέδου γαστρονομική αγορά της Ρώμης στο τρίμηνο εντατικό πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις