Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τρεις οι ελληνικές συμμετοχές στον τελικό του F1 in Schools στο Τέξας

Το πρόγραμμα F1 In Schools είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός STEM για μαθητές 9 – 19 ετών οι οποίοι καλούνται να σχεδιάσουν και να παράγουν ένα όχημα F1 υπό κλίμακα. Οι καλύτερες ομάδες απ΄όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν και θα διαγωνιστούν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Ώστιν του Τέξας μεταξύ 16-19 Οκτωβρίου 2016.

Ο διαγωνισμός για Ελλάδα και Κύπρο διοργανώνεται από την SETApps και την περασμένη Άνοιξη πραγματοποιήθηκε ο ελληνικός τελικός. Την πρώτη θέση πήρε η ομάδα Infinite Racing από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη ενώ την δεύτερη και τρίτη θέση μοιράστηκαν οι ομάδες Sciron από το Αρσάκειο-Τοσίτσειο Εκάλης και Road Runners από την Ελληνογερμανική Αγωγή.

Οι ελληνικές συμμετοχές στον τελικό του Ώστιν περιλαμβάνουν την Infirnity Racing και την Aeolus Racing αλλά και την Blaze Racing Team από την Κύπρο, οι οποίες θα συναγωνιστούν με άλλες 36 ομάδες απ’ όλο τον κόσμο για το ταχύτερο υπό κλίμακα μονοθέσιο.

Η ομάδα Aeolus Racing προήλθε από την συνένωση των ομάδων Sciron και White Squall της Σχολής Μωραϊτη και μόλις ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Bosch Ελλάδας ως χορηγού της όλης προσπάθειας.

Τα «μονοθέσια» κινούνται χάρη σε μια αμπούλα πεπιεσμένου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ενώ ο αεροδυναμικός και ο εν γένει σχεδιασμός, ο οποίος θα πρέπει να υλοποιηθεί από την ομάδα, επιτρέπει την ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων. Συγκεκριμένα το μοντέλο της Aeolus κάλυψε μια διαδρομή μήκους 20μ σε 0,864’’ κάτι που  αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ στο θεσμό, άτυπα ωστόσο, μια και επιτεύχθηκε σε πανελλήνιους αγώνες.

F1_In_Schools

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις