Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλη και σπάνια επένδυση σε καναδική Startup για έλεγχο υπολογιστή με φορετή συσκευή

Είναι από τις λίγες περιπτώσεις όπου μια καναδική Startup δέχεται μια τόσο μεγάλη επένδυση, 120 εκατ. δολ, από τις Amazon και Intel μάλιστα, με το αντικείμενο της είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για εφαρμογές Smart Home, Virtual Reality, ιατρικές και πολλές ακόμα.

Η Thalmic Labs Inc. με έδρα το Οντάριο έχει φτιάξει μια φορετή συσκευή – περιβραχιόνιο η οποία χρησιμοποιεί την ηλεκτρική δραστηριότητα των μυών (!) για να ελέγχει απομακρυσμένα όχι μόνο τον υπολογιστή αλλά και άλλες ψηφιακές εφαρμογές σε συνδυασμό με κινήσεις των χεριών και των δαχτύλων.

Το πρώτο προϊόν ονομάζεται Myo, είναι άμεσα διαθέσιμο και κοστίζει 199 δολάρια.

Μερικές μόνο εφαρμογές του Myo περιλαμβάνουν παρουσιάσεις PowerPoint, παιχνίδια,  έλεγχο των φώτων σε μια συναυλία (όπως κάνει ήδη ο DJ Armin Van Buuren), σε ασθενείς με προσθετικά – μηχανικά χέρια τα οποία μπορούν να τα κινήσουν, αλλά και χειρουργοί χρησιμοποιούν ήδη το Myo για να βλέπουν ακτινογραφίες κατά την διάρκεια της εγχείρισης.

Να σημειώσουμε ότι η Amazon επένδυσε στην Thalmic Labs μέσω του The Alexa Fund, το οποίο υποστηρίζει το ψηφιακό βοηθό Alexa έτσι ώστε να αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες, μέσω του Amazon Echo για Smart Homes.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις