Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Άλμα” στο μέλλον για την Εθνική Τράπεζα με την πρωτοβουλία befinnovative

Λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 175 χρόνια “ζωής” της η Εθνική Τράπεζα “ανοίγει” – διάπλατα – την “πόρτα” της νέας εποχής και συγκεκριμένα την “πόρτα” του Financial Technology (FinTech), Xρηματοοικονομικής Tεχνολογίας, ανακοινώνοντας – και επίσημα – σε σχετικό Open Day την πρωτοβουλία befinnovative, το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης για εταιρείες FinTech που σχεδίασε και υλοποιεί η Crowdpolicy.

Nbg_FinTech_IMG_1588_03_702x336
Ο Μιχάλης Ψαλλίδας (αριστερά) της Crowdpolicy και ο Κωνσταντίνος Καλογεράκης (δεξία) της Εθνικής Τράπεζας 

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, που αγγίζει το ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της τράπεζας, είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας, χωρίς – όπως αναφέρθηκε πολλές φορές – να προσδοκά κάτι παραπάνω από την εμπλοκή της αυτή.

Ο βασικός στόχος είναι η επικοινωνία των ενδιαφερομένων με τον τομέα του FinTech και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει τις οποίες εντοπίζουμε παρατηρώντας τις συμφωνίες που γίνονται και την κινητικότητα που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κινητικότητα αυτή μάλιστα αντικατροπτίζεται, με τον καλύτερο τρόπο, στις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον τομέα του FinTech και οι οποίες, μόνο για το 2015 ξεπέρασαν τα 22 δισ. δολ.

deal_fintech_702x336
Τα deals στον τομέα του FinTech τα τελευταία 6 χρόνια

Το πρόγραμμα befinnovative

Οι 10 ομάδες που θα μπουν στο πρόγραμμα befinnovative της Εθνικής Τράπεζας, για διάστημα 6 μηνών θα έχουν, μεταξύ άλλων, στην διάθεση τους το ανοιχτό API της τράπεζας γεγονός που δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για τους ενδιαφερόμενους να σπεύσουν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Σημειώνεται ότι ο κύκλος των αιτήσεων ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου.

NBG_DIADIKASIA_702x

Ταυτόχρονα όμως οι ομάδες που θα καταφέρουν μπουν στο πρόγραμμα befinnovative θα έχουν στη διάθεση τους πλήθος εργαλείων, αλλά και υπηρεσιών που θα προσφέρουν εκτός από την Εθνική Τράπεζα και οι χορηγοί του προγράμματος, καθώς επίσης και ένα ευρύ πρόγραμμα mentoring.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το ανοικτό API της Εθνικής Τράπεζας είναι ένα έργο σε εξέλιξη το οποίο θα αναπτύσσεται παράλληλα με τις ανάγκες των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα βγει στη τελική του μορφή αρχές του 2017.

Nbg_FinTech_IMG_1679_03_702x336
Κωνσταντίνος Καλογεράκης, Ειδικός Συνεργάτης, Τομέας Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις