Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Πρίσμα Ηλεκτρονικά στο “Ευρωπαϊκό Διάστημα”

Η Ελλάδα παρότι δεν είναι ευρέως γνωστό έχει σημαντική παρουσία στα Ευρωπαϊκά προγράμματα διαστήματος σε ερευνητικούς και κατασκευαστικούς τομείς. Αν και θα αναφερθούμε πιο αναλυτικά στο θέμα σε μελλοντικό άρθρο, με αφορμή το 11ο European Space Power Conference θα σταθούμε λίγο στην Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ.

Η συμμετοχή της Πρίσμα Ηλεκτρονικά σε ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια για το Διάστημα δεν ήταν τυχαία μια και είναι επιχειρηματικό μέλος του si-Cluster και είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία η οποία έχει βραβευτεί από το CERN με το Χρυσό Βραβείο Βιομηχανίας.

Είναι μια ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας η οποία ιδρύθηκε το 1991 στην Αλεξανδρούπολη και με γραφεία στην Αθήνα, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Ο σχεδιασμός και η παραγωγή κατασκευαστικά πολύπλοκων ηλεκτρονικών μερών και ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων για εμπορικές, ερευνητικές, διαστημικές και αμυντικές εφαρμογές εξασφάλισε τη συνεργασία με μεγάλους διακυβερνητικούς οργανισμούς, όπως η ESA και το CERN καθιερώνοντας την εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ως φυσική συνέχεια, η Πρίσμα Ηλεκτρονικά τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στην ανάπτυξη τεχνολογικών υποδομών και στην εκπαίδευση και πιστοποίηση στελεχών και τεχνικού προσωπικού, ενώ ταυτοχρόνως πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση ενός σύγχρονου Clean Room με εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, με μεγαλύτερη εμπλοκή σε έργα διαστήματος.

H ποιοτική συνεργασία με τους μεγαλύτερους οργανισμούς του χώρου, όπως η Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και η AIRBUS DS ανέδειξαν την Πρίσμα Ηλεκτρονικά σαν μία ελληνική αξιόπιστη εταιρία, η οποία διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή της στα μεγάλα έργα για το Διάστημα”, δήλωσε ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Εταιρείας Πέτρος Σουκουλιάς και συνέχισε: “αυτός είναι ο λόγος της συμμετοχής μας στο Συνέδριο ESPC, όπου είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με σημαντικούς παίκτες της αγοράς του Διαστήματος και να διερευνήσουμε πιθανές συνεργασίες στα επερχόμενα έργα”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις