Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νέοι “επιχειρούν” με την υποστήριξη της Coca-Cola και της ThinkYoung

Πραγματικά έχει ενδιαφέρον να βλέπεις νέους 18 – 22 ετών να αφήνουν την ζωή τους και τις σπουδές τους και για μια εντατική εβδομάδα και να συμμετέχουν σε ομάδες για να αναπτύξουν επιχειρηματικά μια ιδέα, να τη παρουσιάζουν και να παθιάζονται με αυτή. Ίσως τελικά κάτι αλλάζει στη νοοτροπία μας.

Όλα αυτά έγιναν για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Σχολή Επιχειρηματικότητας η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο The Cube Athens με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation.

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται από τη διεθνή ΜΚΟ ThinkYoung σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο, όπως Βρυξέλλες, Χονγκ Κονγκ, Μαδρίτη και Ναϊρόμπι. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα από τα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης νέων που στηρίζει η Coca-Cola, καθώς πιστεύει ότι οι νέοι της Ελλάδας με τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την επιμονή τους μπορούν να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της χώρας.

Κατατέθηκαν 600 αιτήσεις από νέους 18-35 ετών, επιλέχθηκαν 120 από τους διοργανωτές και περίπου 100 άτομα σχημάτισαν 10 ομάδες οι οποίες επέλεξαν την ιδέα τους και εργάστηκαν με πάθος θα λέγαμε πάνω στο δικό τους επιχειρηματικό πλάνο, με την καθοδήγηση 12 έμπειρων επιχειρηματιών-μεντόρων. Σκοπός τους, να αναπτύξουν όσο πιο ολοκληρωμένα την επιχειρηματική τους ιδέα, προκειμένου να την παρουσιάσουν την τελευταία ημέρα μπροστά στην κριτική επιτροπή και να αναδειχθούν οι νικήτριες ομάδες. 

Entrepreneurship-School

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής εβδομάδας, οι συμμετέχοντες της Σχολής Επιχειρηματικότητας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία της Coca-Cola στην Αθήνα, που αποτελούν και έδρα για την επιχειρηματική μονάδα της εταιρείας για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, καθώς και βάση της Ομάδας Στρατηγικής και Διαχείρισης Social Media (Consumer Interaction Center – CIC) που από την Αθήνα εξυπηρετεί 23 χώρες. 

Πρώτο βραβείο, ομάδα Pentathlon με το Unblock

Το Unblock είναι μια πλατφόρμα online, που σκοπό έχει να διευκολύνει και να κάνει πιο αποτελεσματική τη διαχείριση μιας πολυκατοικίας, καθώς και την επικοινωνία μεταξύ των ενοίκων.

Δεύτερο βραβείο, ομάδα Javelin με τη Yayaka

Μια πλατφόρμα που σκοπό έχει να συνδέσει αυτούς που αναζητούν ανθρώπους για φροντίδα ηλικιωμένων με πιστοποιημένους επαγγελματίες που παρέχουν κατ’ οίκον υπηρεσίες. Η πλατφόρμα θα συνεργάζεται μόνο με πιστοποιημένους επαγγελματίες του χώρου, τους οποίους θα μπορούν οι πελάτες και να βαθμολογούν.

Τρίτο βραβείο, ομάδα Wrestling με το Freeroutes

Μια διαδικτυακή πλατφόρμα που θα συγκεντρώνει, κατηγοριοποιεί και θα εμφανίζει όλα τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του χρήστη, ή κοντά σε αυτήν. Η πλατφόρμα θα βασίζεται στη δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ τοπικών οργανώσεων και αθλητικών συνδέσμων.

Όλα τα μέλη της νικήτριας ομάδας θα μπουν στο πρόγραμμα VentureGarden, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και mentoring στην επιχειρηματικότητα, διάρκειας 14 μηνών. Παράλληλα,  η 2η και η 3η ομάδα κέρδισαν την παροχή coworking space στο The Cube Athens για 6 μήνες, ενώ και οι τρεις πρώτες ομάδες κέρδισαν 6μηνη συνδρομή σε διεθνή περιοδικά οικονομικού ενδιαφέροντος, για να βρίσκονται πάντα μέσα στις εξελίξεις.

Επόμενος σταθμός της Σχολής Επιχειρηματικότητας είναι η Θεσσαλονίκη και το Μέγαρο Μουσικής, όπου, από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Σχολή Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη, μπορούν να επισκεφθούν το www.entrepreneurshipschool.com και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις