Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα μεγάλα μυστικά του Google Maps

Ίσως θα έχετε παρατηρήσει τώρα τελευταία στο Smartphone με Android ότι η Google μας προτρέπει να ανεβάσουμε τις φωτογραφίες μας στο Google Maps. Όσο αυξάνεται το ενδιαφέρον του κόσμου για το Google Maps τόσο γίνεται πιο ελκυστικό για διαφημιστικούς σκοπούς αλλά και για μια ιδανική βάση για εφαρμογές AI.

Μέχρι πρότινος το ανέβασμα φωτογραφιών στο Google Maps γινόταν μέσω της υπηρεσίας Panoramio, τo οποίο το 2007 είχε εξαγοραστεί από την Google. Το Panoramio θα κλείσει σε λίγες μέρες μια και αυτή η λειτουργία έχει ενσωματωθεί στο Google Maps.

Το Google Maps τον τελευταίο καιρό γίνεται όλο και πιο πλούσιο σε υπηρεσίες με στόχο φυσικά να εξυπηρετήσει όλους εμάς που το χρησιμοποιούμε αλλά και για να το κάνει πιο ελκυστικό για τους διαφημιζόμενους. Σε κάθε περίπτωση είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της Google για φορητές συσκευές αφού συγκεντρώνει εκατομμύρια κόσμο κάθε στιγμή.

Η πρώτη μεγάλη ώθηση που δόθηκε στους χάρτες ήταν η φωνητική πλοήγηση – GPS σε πραγματικό χρόνο, η οποία βελτιώνεται συνεχώς. Ακολούθησε η ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο μάλιστα, μια εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία.

Και φτάνουμε στη δυνατότητα οι χρήστες να ανεβάζουν άμεσα φωτογραφίες αλλά και πληροφορίες για διάφορα σημεία ενδιαφέροντος στους χάρτες, ενώ παράλληλα εμφανίζονται όλο και περισσότερες πληροφορίες από τους χάρτες στις αναζητήσεις που κάνουμε μέσω Google.

Η Google προσφέρει ήδη υπηρεσίες διαφήμισης στο Google Maps οι οποίες αναμένεται να εμπλουτιστούν στο μέλλον, ενώ όπως ανέφερε η υπεύθυνη της υπηρεσίας, Jen Fitzpatrick, οι χάρτες θα παίξουν μεγάλο ρόλο σε όλες τις εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης της Google, λόγω του τεράστιου όγκου δεδομένων που περιλαμβάνουν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις