Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι καλύτερες χώρες για να κάνεις την επιχείρησή σου

Το Global Entrepreneurship Index του 2017 μόλις δημοσιεύθηκε από το The Global Entrepreneurship And Developlment Institute και δίνει μια εικόνα για το πόσο ευνοϊκό είναι το επιχειρηματικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση σε 137 χώρες.

Οι επιχειρήσεις σε κάθε χώρα γεννιούνται και αναπτύσσονται μέσα σε σύνθετο περιβάλλον με όλα τα χαρακτηριστικά της γεωγραφικής περιοχής, της χώρας, του κράτους και της κοινωνίας και όλα τα δομικά στοιχεία του κάθε περιβάλλοντος απαρτίζουν το επιχειρηματικό οικοσύστημα.

GDI

Ο τελικός δείκτης βασίζεται σε 14 παραμέτρους του κάθε οικοσυστήματος της χώρας οι οποίες περιλαμβάνουν τη φορολογία, την εκπαίδευση, τις επιδόσεις των Startups, την καινοτομία αλλά και το χρόνο που χρειάζεται για να στηθεί μια επιχείρηση μέχρι την ευρυζωνικότητα αλλά και τις μεταφορές.

Οι Η.Π.Α. παραμένουν στη κορυφή του δείκτη, κάτι λογικό και αναμενόμενο, ενώ χώρες με μεγάλη άνοδο είναι η Κίνα και η Ινδία στις οποίες τα επιχειρηματικά οικοσυστήματα ενδυναμώνονται με Scaleups και Unicorns. Η Ινδία μάλιστα σε σχέση με πέρυσι ανέβηκε 29 θέσεις φτάνοντας στην 69η θέση.
Οι χώρες τις Βαλτικής, η Ισλανδία και η Μαλαισία έχουν επίσης άνοδο η οποία βασίζεται στην λεγόμενη ψηφιακή επιχειρηματικότητα με πολλές Startups τεχνολογίας.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, πέρυσι η Ελλάδα ήταν στην 45η θέση με 42,1, η Κύπρος στην 49η με 41, η Τουρκία στην 28η 52,7, η Βουλγαρία στην 46η με 41,6, η Αλβανία στην 76η με 30, η Ρουμανία στην 42η με 44,9 και η FYROM στην 57η με 36,6.

Βαθμολογίες πάνω από 53 είναι πολύ ευνοϊκές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις