Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση και incubation από το κράτος σε καινοτόμες Startups

Στο πλαίσιο του Φόρουμ Καινοτομίας που διοργάνωσε η Γαλλική Πρεσβεία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΘ αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Κώστας Φωτάκης, περιέγραψε τα βασικά σημεία της πολιτικής του Υπουργείου για την ενίσχυση της Έρευνας αλλά και των καινοτόμων Startups.

Ο κ. Φωτάκης επεσήμανε τους στόχους του νεοσύστατου Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), του οποίου οι δράσεις αναμένεται να υποστηρίξουν για τα επόμενα τρία χρόνια περισσότερους από 4.000 επιστήμονες, κυρίως νέους, με ελκυστικές συνθήκες για τη διεξαγωγή ερευνητικού έργου.

Σκοπός του ιδρύματος είναι, σε πρώτη φάση, η χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων και η χορήγηση υποτροφιών στο πλαίσιο της εθνικής πολιτικής για την υποστήριξη της Έρευνας και Καινοτομίας που διεξάγονται στη χώρα. Δικαιούχοι των χρηματοδοτήσεων θα είναι οι δημόσιοι ακαδημαϊκοί, ερευνητικοί και τεχνολογικοί φορείς της χώρας.

Το νεοσύστατο ίδρυμα θα βασίζεται σε κεφάλαια συνολικού ύψους 240 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων, τα 180 εκατ. ευρώ προέρχονται από χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Επίσης, αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της Έρευνας με στόχο τη δημιουργία πλούτου. Το σχέδιο αυτό θα χρηματοδοτεί τις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις σε πρώιμο στάδιο καθώς και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου αναμένεται να αρχίσει άμεσα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις