Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Αυστραλία “εκτοξεύει” το FinTech εξαιρώντας τις Startups από τις άδειες

Η χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Αυστραλίας (ASIC) ανακοίνωσε ότι επιτρέπει σε FinTech εταιρείες οι οποίες πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις να δοκιμάσουν συγκεκριμένες υπηρεσίες σε πραγματικές συνθήκες στην αγορά χωρίς να έχουν επίσημη άδεια, αλλά και χωρίς διαδικασία αίτησης.

Πρόκειται για τη πρώτη χώρα στο κόσμο που προχωρά σε ένα τέτοιο αυτοματοποιημένο βήμα, με τις εταιρείες που θα πληρούν τις προϋποθέσεις να έχουν μόνο την υποχρέωση ενημέρωσης της αρχής χωρίς καν να χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία αίτησης όπως προαναφέραμε.

Η εξαίρεση αυτή σημαίνει ότι οι εταιρείες θα μπορούν να προσφέρουν δοκιμαστικά τις αναφερόμενες υπηρεσίες για δώδεκα μήνες σε έως και 100 πελάτες, με τη προϋπόθεση πάλι ότι πληρούνται συγκεκριμένες συνθήκες σχετικά με τη προστασία των καταναλωτών σε διάφορα επίπεδα.

Παρόμοιες ενέργειες έχουν γίνει πρόσφατα από την Χρηματοοικονομική Ρυθμιστική Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία άνοιξε τη περίοδο αιτήσεων για την δεύτερη ομάδα FinTech Startups που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο ειδικό πρόγραμμα δοκιμών των προϊόντων τους χωρίς να απαιτείται κάποια επίσημη άδεια.

Επίσης και οι Ελβετικές αρχές κάνουν πιο εύκολη και προσιτή την διαδικασία για τις FinTech Startups να μπουν στην αγορά μειώνοντας τα αναγκαία κεφάλαια που απαιτούνται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις