Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ελληνικές εταιρείες στο 4YFN της Βαρκελώνης

H μεγάλη εκδήλωση για Startups 4YFN η οποία γίνεται παράλληλα με το Mobile World Congress σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών φέτος, με περίπού 20.000 άτομα επισκέπτες απ’ όλο το οικοσύστημα των Startups της Ευρώπης κυρίως.

Όπως μας είπε και ένας Έλληνας founder που συμμετείχε, οι συμβουλές που πήρε από άλλους founders και fund managers ήταν πολύτιμες ενώ μια μεγάλη ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών αποφάσισε να συμμετάσχει στο 4YFN και όχι στο MWC.

Routee
To περίπτερο της AMD Telecom – Routee
AMD Telecom

Στην είσοδο της εκδήλωσης και μεγάλος υποστηρικτής του 4YFN ήταν η AMD Telecom με την εσωτερική Startup Routee, όπως χαρακτηριστικά την ανέφερε ο Στάθης Τσακίρης διευθυντής Marketing & Ανάπτυξης της AMD Telecon. H εταιρεία τηλεπικοινωνιών από την Θεσσαλονίκη είναι ένας μεγάλος τηλεπικοινωνιακός πάροχος για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και μεγάλες και μικρές εταιρείες παρέχοντάς τους υπηρεσίες δρομολόγησης SMS, φωνής και δεδομένων, όπως επίσης και περιαγωγής ευρείας κάλυψης. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2001 και σήμερα είναι μέσα στην επτάδα των εταιρειών στον χώρο της σε παγκόσμιο επίπεδο με μεγάλους πελάτες όπως η Google.
Η εταιρεία με το brand Routee προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση δημιουργώντας μια Startup εσωτερικά προσλαμβάνοντας πολλούς developers δημιουργώντας την υποδομή και τα APIs πρόσβασης τρίτων στις υπηρεσίες της ανοίγοντας με αυτό το τρόπο το δρόμο σε νέες αγορές.

Wappier
Δάφνη Δεικτάκη από την Wappier
Wappier

Η Wappier προσφέρει εργαλεία αύξησης της ασχολίας του χρήστη με τα παιχνίδια στα Smartphones, την εύκολη ανακάλυψη παιχνιδιών αλλά και την αύξηση των εσόδων των δημιουργών μέσω εξατομικευμένων προσφορών για αγορά χρημάτων ή προϊόντων εντός των παιχνιδιών. Μεγάλοι εκδότες παιχνιδιών για κινητά είναι πελάτες της Wappier η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα ειδικά στην αγορά της Μέσης Ανατολής.

IstmosASN
Σταμάτης Πουλημένος και Τάσσος Οικονομίδης από την Istmos ASN
Istmos ASN

H Istmos ASN έχει πολλές διακρίσεις τον τελευταίο καιρό μια και έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης των συνθηκών αποθήκευσης και διακίνηση των κρασιών μετά την εμφιάλωση μέσω IoT. Ο παραγωγός μπορεί να έχει άμεσα έλεγχο των συνθηκών περιβάλλοντος, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του κρασιού, σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα ενώ ο καταναλωτής μπορεί να σκανάρει το barcode στη φιάλη και να διαπιστώσει τις καλές συνθήκες αποθήκευσης του συγκεκριμένου κρασιού. H εταιρεία φιλοξενούνταν στο περίπτερο της ανερχόμενης Ιαπωνικής Startup Soracom η οποία προσφέρει ένα ασφαλές δίκτυο για συσκευές IoT και όχι μόνο.

ThinkSilicon
Ηλίας Λούσης από την Think Silicon
Think Silicon

Είναι και αυτή κληρονομία από τα εργαστήρια της Atmel στην Πάτρα και μακάρι να υπήρχαν και άλλες “Atmel”. Η Think Silicon έχει την έδρα της στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και αναπτύσσει επεξεργαστές γραφικών (GPU) βελτιστοποιημένες για μικρούς υπολογιστές και συσκευές IoT.

 

CrossMobile
Το Stand της Cross Mobile
Cross Mobile

Η Cross Mobile είχε παρουσία και στο ελληνικό περίπτερο στο MWC και στο 4YFN και έχει φτιάξει ένα σύστημα προγραμματισμού για φορητές συσκευές σε Java το οποίο επιτρέπει την ανάπτυξη και διαχείριση εφαρμογών σε πολλές πλατφόρμες, iOS, Windows, Android, μέσω Java. Με αυτό το τρόπο η ανάπτυξη εφαρμογών για πολλές πλατφόρμες μπορεί να γίνει ταχύτατα αλλά και η υποστήριξή τους, Απευθύνεται σε μεμονωμένους devleopers, Startups και ειδικά σε μεγάλες εταιρείες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις