Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon εξαγόρασε το SOUQ τον μεγάλο ανταγωνιστή της στην Μέση Ανατολή

Η Amazon ανακοίνωσε εχθές της εξαγορά του μεγάλου marketplace ηλεκτρονικού εμπορίου SOUQ το οποίο δραστηριοποιείται στην Μέση Ανατολή με πάνω απο 8 εκατομμύρια προϊόντα και 50 εκατ. πελάτες σε πολλές χώρες τις περιοχής.

Εκτός της Amazon και άλλοι μεγάλοι παίκτες όπως το eBay και ένας μεγάλος όμιλος απο τα Η.Α.Ε. είχαν βάλει στο στόχο τους το SOUQ με εκτιμώμενη αξία 1 δισ. δολ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Techcrunch το ύψος της εξαγοράς φτάνει τα 650 εκατ. δολ. παρότι δεν ανακοινώθηκε επίσημα κάτι.

Οι υπάρχοντες επενδυτές Ballie Gifford, IFC Venture Capital Group, Jabbar Internet Group, MENA Venture Investments, Naspers, Standard Chartered Bank, Tiger Global Management είχαν συμβάλει με 425 εκατ. δολ. στο SOUQ μέχρι σήμερα.

Τέλος, με αυτή την εξαγορά η Amazon εκτός της εισόδου της σε μια νέα και εξαιρετικά προσοδοφόρα περιοχή μπαίνει και στο μετοχικό κεφάλαιο του online supermarket Instashop, μια επένδυση της VentureFriends με Έλληνες ιδρυτές στο Ντουμπάι, μια και η SOUQ είχε επενδύσει πρόσφατα ένα μεγάλο ποσό στο InstaShop.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις