Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

139 δισ. δολ. έσοδα από τα apps στα smartphones το 2021

Η εταιρεία mobile analytics AppAnnie ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και τις προβλέψεις της για το μέλλον σχετικά με τα έσοδα των καταστημάτων εφαρμογών της Apple και του Android τα οποία θα φτάσουν τα 139 δισ. δολ το 2021.

Οι περιοχές με την μεγαλύτερη ανάπτυξη είναι αυτές των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ν. Κορέας και του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν και οι αναδυόμενες αγορές της Ινδίας, του Μεξικό, της Βραζιλίας και της Ινδονησίας με 3 δισ. νέοι χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές τα επόμενα πέντε χρόνια.

AppStores_Revenues

Τα κατεβάσματα θα αυξάνονται με ρυθμό 20% κάθε χρόνο, φτάνοντας τα 352 δισ. το 2021.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι για το 2017, για πρώτη φορά, τα έσοδα απ’ όλα τα καταστήματα εφαρμογών για Android, συμπεριλαμβανομένου του Google Play, θα ξεπεράσουν αυτά του App Store της Apple.
Στην άμεση σύγκριση του App Store με το Google Play το πρώτο κερδίζει σε έσοδα ενώ προβλέπεται να παραμείνει στην κορυφή ως προς τα έσοδα εφαρμογών μια και το 2021 προβλέπονται έσοδα 60 δισ. δολ. με τους ιδιοκτήτες των συσκευών της Apple να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα.

Αναφορικά με τις κατηγορίες των εφαρμογών τα έσοδα από τα μη-παιχνίδια θα αυξάνονται 25% το χρόνο φτάνοντας τα 33,8 δισ. δολ. μέχρι το 2021. Το 2016 τα παιχνίδια αποτελούσαν το 39% των κατεβασμάτων και το 81% των εσόδων των καταστημάτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις