Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Oι 20 εταιρίες του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ»

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τις 20 αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν και συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ».

Οι 20 αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι:

Alvion PharmaceuticalsAnassaBläuelCream TeamDiving Status, DoctoranytimeEvrofarmaΚουφετοποιία ΧατζηγιαννάκηKANAKAS, Madame Shoushou, Nannuka, Nanophos, ΝΗΣΟΣ, Plex.Earth, Pockee, Provertia, Radiki, Τυροκομική εταιρεία Ρούσσας, Spotawheel και Τσιλιλής.

Πρόκειται για εταιρείες που εκπροσωπούν αρκετούς παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως το λιανικό εμπόριο, οι ναυτιλιακές υπηρεσίες, η επεξεργασία τροφίμων, η τεχνολογία, η φαρμακοβιομηχανία κλπ.

Ξεχωρίζουν μερικά γνωστά ονόματα απο τον χώρο των «τεχνολογικών» Startups: Doctorsanytime, Nannuka, Spotawheel, Pockee, Plex.Earth αλλά και αρκετές ακόμα επιλογές οι οποίες είναι νέες και ανερχόμενες επιχειρήσεις.

Ολοκληρωμένη υποστήριξη στις επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, αποκτούν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες, καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, το οποίο θα τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν, αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους και κατ’ επέκταση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, παρέχει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις:

  • Ολοκληρωμένη καθοδήγηση: Ένα δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς θα βοηθήσει τις εταιρείες να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της κάθε επιχείρησης θα επιλεγεί ο κατάλληλος μέντορας με τον οποίο θα συνεργαστεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

  • Εκπαιδευτικά σεμινάρια: Κάθε επιχείρηση θα λάβει καθοδήγηση σε βασικούς άξονες δράσης της, όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία, μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών εργαστηρίων και συναντήσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα οργανωθούν οκτώ εκπαιδευτικά σεμινάρια που καλύπτουν βασικούς τομείς λειτουργίας μιας επιχείρησης.

  • Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία: Οι επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο επενδυτών και, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν πιθανές επιλογές χρηματοδότησης και δανεισμού με τη βοήθεια των στελεχών της τράπεζας.

  • Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές: Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για διεθνή επέκταση θα ενημερωθούν για τις αγορές που τους ενδιαφέρουν προκειμένου να σχεδιάσουν ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο για την περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητάς τους.

  • Δράσεις δικτύωσης: Οι επιχειρήσεις θα έχουν πολυάριθμες ευκαιρίες δικτύωσης με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, αλλά και άλλους επιχειρηματίες σε ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις