Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι χρήστες του Instagram και του Τwitter αυξάνονται

Ο πρωταθλητής βέβαια σε αυτόν τον τομέα είναι φυσικά το Instagram το οποίο τον περασμένο Δεκέμβριο είχε 600 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες ενώ εχθές ανακοίνωσε ότι έφτασε τα 700 εκατ. μηνιαίους χρήστες.

100 εκατ. νέοι χρήστες μέσα σε τέσσερις μήνες είναι μια μεγάλη αύξηση με το «φρέσκο αίμα» να προέρχεται κυρίως εκτός των Η.Π.Α. Σύμφωνα με το Business Insider, το 80% των χρηστών του Instagram προέρχονται από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο με τις Βραζιλία, Ρωσία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο να είναι μέσα στις χώρες με τους περισσότερους αναλογικά χρήστες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Instagram ανήκει στο Facebook και όλοι βάλουν εναντίον του, εξαιρετικά δημοφιλούς στους νέους, Snapchat αντιγράφοντας διάφορες λειτουργίες του. Για παράδειγμα οι εφήμερες ιστορίες με φωτογραφίες του Snapchat έχουν περάσει τόσο στο Instagram όσο και στον Facebook Messenger τον τελευταίο καιρό.

To Twitter ανακάμπτει

To Twitter έχει αρκετά προβλήματα το τελευταίο καιρό ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη της συνδρομητικής βάσης και τα διαφημιστικά έσοδα. Η απώλεια χρηστών του πρόσφατου παρελθόντος φαίνεται ότι έχει σταματήσει μια και επίσης εχθές η εταιρεία ανακοίνωσε απρόσμενη αύξηση των χρηστών το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατά 9 εκατομμύρια, ανεβάζοντας την αξία της μετοχής του κατά 10%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις