Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Apple πούλησε 51 εκατ. iPhone αντί για 52 και έπεσε η μετοχή της

Το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο για την Apple, που έκλεισε τη 1η Απριλίου 2017, πουλήθηκαν 1,5 εκατ. λιγότερα iPhone από τον μέσο όρο των προβλέψεων των αναλυτών, και 430 χιλ. λιγότερα από πέρυσι, αγγίζοντας συνολικά τα 50,8 εκατ. συσκευές. Ως συνέπεια η μετοχή της εταιρείας έπεσε 2% φτάνοντας τα 144 δολ.

Παρόλα αυτά τα έσοδα της Apple για το τρίμηνο που τέλειωσε την 1η Απριλίου 2017 αυξήθηκαν κατά 1,2% μια και αυξήθηκε ο μέσος όρος της τιμής του iPhone σε όλο τον κόσμο ενώ προφανώς έχουν πέσει και τα κόστη παραγωγής μια και το iPhone 7 πρόκειται για ένα ώριμο μοντέλο πλέον.

Το μικτό περιθώριο κέρδους της Apple αγγίζει το 39% ενώ οι πωλήσεις υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν το App Store, Apple Music, Apple Pay και iCloud άγγιξαν τα 7 δισ. δολ.

Τα έσοδα της Apple θα φτάσουν τα 45 δισ. δολ. για το τρέχον τρίμηνο, ενώ τα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο άγγιξαν τα 11 δισ. δολ. με έσοδα 52 δισ. δολ.

Σε ό,τι αφορά τη μεγάλη αγορά της Κίνας, όπου η Apple δέχεται έντονο ανταγωνισμό από τους φθηνότερους και τεχνολογικά ισάξιους ανταγωνιστές, τα έσοδα έπεσαν 14%, στα 11 δις. δολ.

Οι αναλυτές προφανώς δεν εκτίμησαν καλά τον σαφώς βελτιωμένο, σε όλα τα σημεία, ανταγωνισμό, αλλά και το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγο πριν από την ανακοίνωση των νέων iPhone και ειδικά του iPhone 8, το οποίο όλα δείχνουν ότι θα είναι μια σοβαρή εξέλιξη από τα μέχρι σήμερα μοντέλα μια και θα έχει οθόνη OLED, ευελπιστούμε χωρίς περιθώρια, και σύστημα Ενισχυμένης Πραγματικότητας (Augmented Reality).

Τέλος, πρέπει να σας πούμε ότι η Apple έχει 257 δισ. δολάρια στην τράπεζα!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις