Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η φορολογία του AirBnB μέσα στα 140 προαπαιτούμενα της συμφωνίας

Ενώ ακόμα δεν έχει τεθεί σε ισχύ ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για τις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις στην Ελλάδα, που αφορά άμεσα το AirBnB, νέος φόρος είναι στα σκαριά.

Όπως είχαμε αναφέρει στο σχετικό άρθρο η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες οι οποίες ρυθμίζουν φορολογικά τις ενοικιάσεις καταλυμάτων μέσω AirBnB. Στις άλλες χώρες είτε δεν υπάρχει κάποια ειδική μέριμνα τα εισοδήματα αυτά, είτε υπάρχει κάποιος δημοτικός ή μητροπολιτικός φόρος ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη τιμή και αποδίδεται από το AirBnB στην εκάστοτε πόλη.

Ο νόμος που είναι σε ισχύ προβλέπει χρονικούς περιορισμούς και περιορισμούς τζίρου σε αυτές της ενοικιάσεις αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα του Skai.gr, προβλέπεται νέος φόρος επί των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων ύψους 48 εκατ. ευρώ για το 2018.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί αν το ποσό αυτό περιλαμβάνει και την φορολογία κλίμακας για αυτά τα εισοδήματα ή πρόκειται για ξεχωριστό φόρο ο οποίος θα επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ τις συγκεκριμένες μισθώσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις