Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Deutsche Bank ηγείται κοινοπραξίας για ενιαία πλατφόρμα ψηφιακής ταυτοποίησης στην ΕΕ

Η Deutsche Bank μαζί με μια κοινοπραξία γερμανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών αποφάσισαν τη δημιουργίας μιας ενιαίας πλατφόρμας ψηφιακής ταυτοποίησης για τις εγγραφές online των χρηστών αλλά και για σχετικά δεδομένα.

Εκτός της Deutsche Bank στην ανάπτυξη της πλατφόρμας θα συμμετάσχουν οι: Postbank, Allianz, Daimler, Axel Springer, Here Technologies και το Think Tank Core και ο στόχος όλων είναι να γίνει η εγγραφή online στις διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες πιο απλή και παράλληλα πιο ασφαλής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αναπληρωτής CEO της Deutsche Bank, Christian Sewing: «Εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνάμεις μας στην ψηφιοποίηση. Ο χρόνος είναι ο ιδανικός για μια τέτοια προσπάθεια η οποία θα αυξήσει την νομική βεβαιότητα για τους πελάτες και θα προωθήσει την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ψηφιακής οικονομίας.»

Κάθε πελάτης θα έχει ένα «κεντρικό κλειδί» αναγνώρισης και πιστοποίησης το οποίο θα έχει τη βαρύτητα της κανονικής ταυτότητας για την είσοδο σε ψηφιακές υπηρεσίες αλλά και την χρησιμοποίησή τους. Η πλατφόρμα θα συμμορφωθεί με το πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ε.Ε. αλλά και του κανονισμού eIDAS για τη ψηφιακή πιστοποίηση.

Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή και συμβατή τόσο για τις εταιρείες όσο και για τις δημόσιες αρχές και τις σχετικές δημόσιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα την υιοθετήσουν. Φυσικά η νέα πλατφόρμα μπορεί εύκολα να επεκταθεί στο e-government, στις ψηφιακές πληρωμές και στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αλλάζοντας τα πάντα

Σίγουρα πρόκειται για μια αρκετά φιλόδοξη και εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια η οποία μπορεί να φέρει ακόμα πιο κοντά στην πραγματικότητα την ενοποιημένη ψηφιακή αγορά της Ε.Ε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις