Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CURestartUP@Ρομάντσο: Tο παρόν και το μέλλον της ελληνικής δημιουργικής βιομηχανίας

Για 5η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός CU RestartUp @Ρομάντσo ο οποίος επέλεξε τις πιο δημιουργικές και πρωτοποριακές ιδέες, προσφέροντας σε 8 ομάδες και τους 25 νέους δημιουργούς τους δωρεάν επαγγελματική στέγαση για 8 μήνες στο creative hub του Ρομάντσο. 

Το CU RestartUp @Ρομάντσo αποτελεί μια από τις λίγες ενέργειες στήριξης της επαγγελματικής δραστηριοποίησης της δημιουργικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Οι νικητές, πέρα από τη στέγαση της δραστηριότητάς τους στο Ρομάντσο γίνονται μέλη μιας ζωντανής και πεπειραμένης κοινότητας που τους παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες και συμβουλευτική και επικοινωνιακή στήριξη, βοηθώντας τους να αποκτήσουν εμπειρίες, να εμπνευστούν, να δικτυωθούν και να εξελιχθούν. 

Στα τέσσερα χρόνια που υλοποιείται το πρόγραμμα, πάνω από 59 νέοι έχουν ήδη κάνει το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα στο Bios Ρομάντσο, ενώ έχουν επωφεληθεί περισσότερα από 120 άτομα, ως ευρύτερα μέλη των νικητήριων ομάδων. Μερικές ομάδες έχουν φύγει στο εξωτερικό ενώ άλλες ενοποιήθηκαν και μερικές παραμένουν ακόμα στο πανέμορφο κτίριο της οδού Αναξαγόρα. 

TouchThePast
Touch the Past

Το Touch the Past είναι ένα εκπαιδευτικό, μουσειολογικό και πολιτισμικό εργαλείο με στόχο να επανασυνδέσει τη νέα γενιά με την αρχαιολογία μέσω της χρήσης 3D printing. Μέσω του 3D printing, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να αναπαράξουν οι ίδιοι αρχαία κεραμική και μικροτεχνία, η οποία έως τώρα, περιοριζόταν στις προθήκες των μουσείων για λόγους ασφαλείας.

Gamely 2Gamely

Τα παιχνίδια που δημιουργεί η ομάδα ποικίλλουν και συνδυάζουν επιστήμες, τέχνες, τεχνολογία και τεχνική, μέσω της διαδικασίας του gamification και θέλει να αναδείξει την αξία του παιχνιδιού ως ανθρώπινη λειτουργία.

ItsAShirt
it’s a Shirt

Το it’s a Shirt  είναι μια ιδέα προσωποποιημένη σε ένα brand. Το όνομα του περιγράφει με ειλικρίνεια αυτό που είναι, ουδέτερο με gender neutrality-equality χαρακτήρα και αντικείμενό του το πουκάμισο.

Off The Grid 2

Off The Grid

Σε μια χρονική στιγμή, που η τοπική μουσική παραγωγή παρουσιάζει κινητικότητα και ζωντάνια, το Οff The Grid έρχεται να στηρίξει, να δικτυώσει και να αναδείξει το νέο εγχώριο μουσικό ταλέντο. Το Off The Grid φέρνει κοντά νέους μουσικούς και επαγγελματίες του χώρου και μέσα από ομιλίες, συζητήσεις πάνελ και συμμετοχικά εργαστήρια μελετούν τη μουσική που φτιάχνεται.

Step Up 1
Step Up

Το Step Up είναι μια πλατφόρμα online η οποία ενοποιεί το σύνολο των πληροφοριών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται ή έχουν προγραμματιστεί. Μέσα από την έξυπνη αναζήτηση ο καθένας θα μπορεί να βρει ακριβώς αυτό που ψάχνει άμεσα χωρίς να χαθεί στο μεγάλο όγκο πληροφοριών.

Traptics
Traptics

Οι Traptics είναι μια μικρή ομάδα δημιουργίας ψηφιακών παιχνιδιών. Έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 10 παιχνίδια για PC, Mac, Linux, Android, IOS, Windows Phone, browser, Facebook, ενώ αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν το πρώτο παιχνίδι για Xbox. Εστιάζουν κατά κύριο λόγο σε 2D games, χωρίς ωστόσο να περιορίζονται μόνο σ’ αυτό.

Στρατής Ταυλαρίδης 2
Στρατής Ταυλαρίδης

Ο Στρατής Ταυλαρίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. Η δουλειά του αποτελείται από χειροποίητα, διάτρητα έργα σε χαρτί, τα οποία ξεκινούν από μικρές διαστάσεις και εκτείνονται ως και σε μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις στον χώρο.

WHOAMI 2

WHOAMI

Η σειρά ρούχων WHOAMI δημιουργήθηκε το 2015 από τον Μενέλαο Τριανταφυλλόπουλο. Το brand WHOAMI πρεσβεύει την επιθυμία μιας streetwear αισθητικής στον ρουχισμό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις