Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

City Challange Crowdhackathon: Οι Δήμοι ψηφιοποιούνται και δημιουργούν Accelerator!

Αν μη τι άλλο η συμμετοχή στον 1ο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, (ΚΕΔΕ City Challange Crowdhackathon Smartcity) ήταν εντυπωσιακή! Kάτι που δείχνει ότι υπάρχει θέληση από πλευράς των μεγάλων και «παραδοσιακών» φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να ψηφιοποιηθούν και να εκσυγχρονιστούν, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στο κοινό, αλλά και από την νέα, τεχνολογική κυρίως, επιχειρηματικότητα να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Πάνω από 200 διαγωνιζόμενοι σε 50 ομάδες για τρεις μέρες με τη βοήθεια 40 έμπειρων μεντόρων που προέρχονταν από τους Δήμους, την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα υλοποίησαν πρωτότυπες εφαρμογές χρήσιμες για τις πόλεις και την τοπική αυτοδιοίκηση. Το ΚΕΔΕ City Challange Crowdhackathon Smartcity διοργανώθηκε με την τεχνολογική υποστήριξη της εταιρίας Crowdpolicy.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με τον Πρόεδρο της επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ κ. Γιάννη Τσιάμη
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με τον Πρόεδρο της επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ κ. Γιάννη Τσιάμη

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης στην τελετή βράβευσης ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του Crowdhackathon Smartcity σε ετήσια βάση, ως θεσμό για την καινοτομία στην τοπική αυτοδιοίκηση και την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ και ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 2ου City Challenge Crowdhackathon Smartcity για τον Ιούνιο του 2018.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε οτι οι εφαρμογές των ομάδων θα εξελιχθούν περαιτέρω μέσω του City Challenge Accelerator που ετοιμάζει η ΚΕΔΕ για την ωρίμανση εφαρμογών, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν παραγωγικά σε Δήμους. H ΚΕΔΕ θα δημιουργήσει στη συνέχεια ένα marketplace εφαρμογών από τις οποίες ο κάθε Δήμος με μικρή συνδρομή θα μπορεί να επιλέγει αυτές που χρειάζεται.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Τσιάμης ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του δικτύου στελεχών των Δήμων City Challenge, υπό την ομπρέλα της ΚΕΔΕ, ως πρεσβευτών για την ανάπτυξη νέων πρωτοπόρων υπηρεσιών στους Δήμους της χώρας για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων με ηλεκτρονικά μέσα και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Απονομή του 1ου βραβείου στην ομάδα Needsa για την εφαρμογή τους Happy Trees
Απονομή του 1ου βραβείου στην ομάδα Needsa για την εφαρμογή Happy Trees
Οι ομάδες που κέρδισαν τα βραβεία

1ο βραβείο 6.000 ευρώ στην ομάδα Needsa για την εφαρμογή Happy Trees. Αφορά την απομακρυσμένη άρδευση χώρων πρασίνου με δυνατότητα συλλογής δεδομένων καιρού, υγρασίας εδάφους κ.ο.κ.

2ο βραβείο 4.000 ευρώ στην ομάδα MX2T για την εφαρμογή social wallet για ευπαθείς ομάδες.

3ο βραβείο 2.000 ευρώ στην ομάδα City Hub για την εφαρμογή API Dashboard για διασύνδεση υφιστάμενων εφαρμογών των δήμων.

4ο βραβείο 1.000 ευρώ στην ομάδα Hack Smart για την εφαρμογή  Smartacus που σχετίζεται με την αναγνώριση εικόνας για τουριστικά σημεία.

5ο βραβείο 1.000 ευρώ στην ομάδα City ++ για την εφαρμογή WeCycle που αφορά τους έξυπνους κάδους και μοντέλα ανακύκλωσης.

6ο βραβείο 1.000 ευρώ στην ομάδα Park Guru για μια πλατφόρμα εύρευσης θέσεων στάθμευσης.

Η ομάδα Citizen 17 με την εφαρμογή για πληρωμές στους δήμους με τη χρήση blockchain κέρδισε το χρηματικό βραβείο των 3.000 ευρώ που προσέφερε η Εθνική Τράπεζα για εφαρμογή σχετική με FinTech.

Τέλος, από ένα laptop κέρδισαν η ομάδα από το Λύκειο Νέου Μοναστηρίου Δομοκού ως η νεότερη – ηλικιακά – ομάδα που συμμετείχε για τον τουριστικό οδηγό για το Νέο Μοναστήρι που ανέπτυξαν και η ομάδα για άτομα με ειδικές ανάγκες vento volunteers για την πλατφόρμα εθελοντισμού που ανέπτυξαν.

Απονομή του βραβείου fintech, από τους κα Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας και κο Νίκο Χριστοδούλου, Διευθυντή Λειτουργικής Στήριξης του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας
Απονομή του βραβείου FinTech, από τους κα Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας και κο Νίκο Χριστοδούλου, Διευθυντή Λειτουργικής Στήριξης του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις