Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Female Founders @ Startup Grind Athens με την Ελευθερία Ζούρου

Το Startup Grind έχει ειδικό αφιέρωμα στις γυναίκες founders τον Μήνα Μάιο και έτσι και στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη 23 Μαΐου, στις 18.00 στο Innovathens, φιλοξενούμενη του Δημήτρη Λιτσικάκη θα είναι η Ελευθερία Ζούρου της Doctoranytime.

Η Ελευθερία είναι ο άνθρωπος πίσω από το Doctoranytime και όλα ξεκίνησαν το 2012 όσο εκείνη ταξίδευε στην Ουγκάντα και αποφάσισε να αφήσει πίσω της την καριέρα σε πολυεθνικές εταιρείες και να κάνει κάτι για να ψηφιοποιήσει τη πρωτοβάθμια υγεία και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες μια και ο τρόπος με τον οποίο ήταν οργανωμένο το σύστημα υγείας δεν επέτρεπε στους ασθενείς να έχουν εύκολα πρόσβαση σε γιατρούς, κάτι που βίωσε και η ίδια.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το Doctoranytime, ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να βρει κανείς τον κατάλληλο γιατρό και να κλείσει ραντεβού μαζί του online. Η προσπάθεια κέρδισε αμέσως και το ενδιαφέρον των επενδυτών, οι οποίοι στήριξαν το εγχείρημα απ’ τα πρώτα του βήματα, ενώ η πλατφόρμα έχει ήδη ξεχωρίσει σε μια σειρά διαγωνισμών, όπως αυτός της Εθνικής Τράπεζας, ενώ η Ελευθερία Ζούρου έχει συγκαταλεχθεί στη λίστα του FORTUNE με τους καλύτερους νέους επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών.

Η υπηρεσία βγήκε στον «αέρα» με περίπου 300 εγγεγραμμένους ιατρούς. Ο αριθμός αυτός σήμερα έχει αυξηθεί κατά πολύ και ξεπερνά τους 5.000 ιατρούς με πάνω από 500.000 επισκέψεις τον μήνα.

Η ανοδική πορεία την οδήγησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου παρουσίασε την ιδέα της και «άνοιξε» ο δρόμος για το εξωτερικό. Το Doctoranytime λειτουργεί το τελευταίο διάστημα και στο Βέλγιο με τις ίδιες υπηρεσίες, κερδίζοντας πόντους στην αγορά με 50.000 επισκέψεις και 1.000 γιατρούς στην πλατφόρμα τον Μάρτιο.

Πρόσφατα μάλιστα η ομάδα σήκωσε 1 εκατ. ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης, ποσό που θα αξιοποιηθεί άμεσα για την ανάπτυξη της υπηρεσίας.

Μετά την εκδήλωση, θα ακολουθήσει party. Κρατήσεις μπορούν να γίνουν εδώ, με την είσοδο για τις γυναίκες να είναι ελεύθερη!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις