Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Stripe επεκτείνεται στην Ασία και συνεργάζεται με Alipay και WeChat Pay

H Stripe βήμα  – βήμα επεκτείνεται σε νέες υπηρεσίες και νέες αγορές που μπορούν να κάνουν το λεγόμενο disrupt στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και σε ότι έχει να κάνει με το παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η Stripe ήδη προσφέρει την υπηρεσία Atlas, όπου μικρές επιλεγμένες επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση στην μεγάλη αμερικανική αγορά με ένα ολοκληρωμένο πακέτο το οποίο περιλαμβάνει και δημιουργία εταιρείας, ενώ μόλις ανακοίνωσε συνεργασίες με τις δυο μεγαλύτερες υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών της Κίνας.

Ταυτόχρονα την έναρξη λειτουργίας της Stripe στο Hong Kong ανακοινώθηκε και η συνεργασία με την Alipay και τη WeChat Pay κάτι που σημαίνει ότι οι πελάτες της Stripe απ’ όλο τον κόσμο θα έχουν την σημαντική δυνατότητα να δέχονται πληρωμές μέσω των δυο αυτών δημοφιλών υπηρεσιών ψηφιακών πληρωμών ανοίγοντας το δρόμο στα εκατομμύρια Κινέζων αγοραστών.

H Stripe των δυο νεαρών Founders αξίζει σήμερα 9 δισ. και μόλις πήρε 150 εκατ. δολ.

Το AliPay είναι η υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών της Alibaba με πάνω από 500 εκατ. χρήστες ενώ το WeChat Pay έχει πάνω από 600 εκατ. χρήστες μέσω της εξαιρετικά δημοφιλούς εφαρμογής επικοινωνίας WeChat της Tencent.

H Stripe ιδρύθηκε το 2010 και ξεκίνησε την λειτουργία της το 2011 από τα αδέρφια Collison από την Ιρλανδία, τα οποία σημειωτέον είναι κάτω των 30 ετών. Έχει σηκώσει σχεδόν μισό δισ. δολ. και είναι από κλασικά παραδείγματα για το τι μπορεί να προσφέρει το Fintech σε μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να δώσουν έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις