Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper Awards 2017: Μεγάλη η συμμετοχή του κοινού και μεγάλη η ανάγκη καταγραφής του οικοσυστήματος

Τα δεύτερα Startupper Awards ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή από το κοινό τόσο στην εκδήλωση της περασμένης Τρίτης όσο και στην ψηφοφορία online που έτρεξε πάνω από ένα μήνα μέσω της E-Survey.

Με αφορμή την ενασχόληση της ομάδας με την όλη διαδικασία τους τελευταίους μήνες θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τις εμπειρίες, τις διαπιστώσεις μας αλλά και να σας ανακοινώσουμε τα νέα σχέδια ανάπτυξης του Startupper.gr.

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά όλους όσοι ψήφισαν, περίπου 3.000 κόσμος, αλλά και όλες τις εταιρείες που συμμετείχαν. Τα Startupper Awards είναι τα μοναδικά που το οικοσύστημα επιλέγει και ψηφίζει το ίδιο τις εταιρείες που ξεχωρίζουν για κάποιο λόγο ή έστω και για δείξουν την όποια δυναμική έχουν. Φυσικά υπήρχαν επιλογές και από τη συντακτική ομάδα του Startupper η οποία είχε την γενική επίβλεψη της επιλογής και της διαδικασίας.

Στα δεύτερα Startupper Awards ανοίξαμε αρκετά τις κατηγορίες αλλά και τις εταιρείες που συμμετείχαν, πάνω 200 συνολικά. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι υπάρχει δυσκολία στην ανεύρεση στοιχείων για κάθε μία από αυτές και για αυτό υπήρχαν και μερικές αστοχίες στην κατηγοροποιήση. Για παράδειγμα προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποιους κανόνες ειδικά για τις early stage, και όχι μόνο χρονικούς αναφορικά με την ίδρυση τους, αν έχει συσταθεί εταιρεία, την έδρα κλπ.

Startupper_Awards_2017_02
Από αριστερά προς δεξιά: Γιώργος Κουρκουτάς υπεύθυνος Startupper.gr, Γιάννης Διονάτος Διευθυντής EMEA.Media, Αλέξανδρος Κωστόπουλος CEO Reportbrain, Γιάννης Καντώρος CEO ομίλου Interamerican.

Για αυτό το λόγο ανακοινώσαμε την δημιουργία μιας μεγάλης βάσης δεδομένων για το ελληνικό οικοσύστημα Startups, στα πρότυπα της Crunchbase, όπου θα υπάρχει λεπτομερής καταγραφή για τα βασικά στοιχεία των εταιρειών, ιδρυτές, έδρα, χρηματοδοτήσεις και φυσικά νέα, τα οποία θα μπορούν να τα ενημερώνουν και οι ίδιες οι εταιρείες.
Η καταγραφή αυτή φυσικά θα είναι προς όφελος του οικοσυστήματος μια και όλοι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρουν πληροφορίες για όλες τις εταιρείες και τις δομές εύκολα και απλά.

Η αρχή θα γίνει με τις εταιρείες που συμμετείχαν στη ψηφοφορία των βραβείων και θα συνεχίσουμε με την καταγραφή όλου του ελληνικού οικοσυστήματος Startups.

Η δεύτερη ανακοίνωση από το Startupper.gr είναι η κάλυψη του οικοσυστήματος της Κύπρου με αυτόνομο site μια και βλέπουμε ότι υπάρχει σημαντική παρουσία και αποτελέσματα από τις Startup εκεί ενώ θα δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο αγγλικό – “αδερφάκι” μας www.EMEASTARTUPS.com στο οποίο θα γίνει re-launch με νέες συνεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προτού προχωρήσουμε στα των νικητών θα ήθελα να σταθώ λίγο στην Interamerican, η οποία εκτός από ένας καλός οικοδεσπότης και υποστηρικτής, είναι μέρος ενός μεγάλου ευρωπαϊκού ασφαλιστικού ομίλου και δίνει μεγάλη έμφαση στην καινοτομία και στη τεχνολογία του InsurTech.

Kontoros_702336_0068
Γιάννης Καντώρος, CEO τoυ Ομίλου Interamerican

Ο Γιάννης Καντώρος, CEO τoυ Ομίλου Interamerican, στον χαιρετισμό που απεύθυνε στην έναρξη της εκδήλωσης απονομής εστίασε στις προσπάθειες των ιδρυτών των ελληνικών Startups οι οποίες είναι μια ελπίδα για το μέλλον της χώρας αλλά και μπορούν να προχωρήσουν και να εξελίξουν την καινοτομία προς όφελος όλων ακόμα και των μεγάλων εταιρειών μέσα από συνέργειες και συνεργασίες. Επίσης μας ανέφερε ότι τρέχει εσωτερικός incubator-διαγωνισμός για καινοτομικές ιδέες στελεχών της Interamerican οι καλύτερες εκ των οποίων προχωράνε προς εμπορική ή άλλη υλοποίηση, ο πρώτος ίσως του είδους στην χώρα μας.

Startupper_Awards_2017_03

Οι νικητές των Startupper Awards 2017
Scaleups

1η Θέση, Workable, μια πλατφόρμα που προσφέρει σε εταιρείες εύκολη διαχείριση της διαδικασίας των προσλήψεων με παγκόσμια ανάπτυξη και παρουσία.

2η Θέση, Reportbrain, μια εταιρεία που προσφέρει ανάλυση μεγάλων δεδομένων αποκαλύπτοντας χρήσιμες και στρατηγικές πληροφορίες για επιχειρήσεις.

3η θέση, Viva Wallet, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πληρωμών στην Ελλάδα, εναλλακτική των τραπεζών.

Ακολούθησαν και συμπλήρωσαν τη πεντάδα E-Table και Yolenis

Startups

1η Θέση, Quizdom, το γνωστό παιχνίδι γνώσεων στα smartphones με εκατομμύρια χρήστες το οποίο επεκτείνεται και στην εκπαίδευση.

2η Θέση, Parky, μια υπηρεσία εύρεσης θέσεων πάρκινγκ σε πυλωτές με μεγάλη ανάπτυξη.

3η Θέση, Spitogatos.gr, υπηρεσία online εύρεσης σπιτιών προς ενοικίαση και αγορά.
Ακολούθησαν και συμπλήρωσαν τη πεντάδα Parkaround και Forky.

Early Stage Startups

Θέση, Openichnos, η Startup από τη Κρήτη έχει δημιουργήσει μια αυτόνομη ενεργειακά και πλήρως φορητή μονάδα εντοπισμού σκαφών αναψυχής.

2η Θέση, BetterMe, προσφέρει ολιστικές και εξατομικευμένες υπηρεσίες καλής υγείας και ευεξίας μέσα από ένα τεστ βιολογικού ιστού μαλλιών.

3η Θέση, Funk Martini, η μεγαλύτερη υπηρεσία εύρεσης υπηρεσιών ομορφιάς και περιποίησης.
Ακολούθησαν και συμπλήρωσαν τη πεντάδα Cyclefi και Disabledbook.

Οικοσύστημα Startups/ Πρωτοβουλίες

1η θέση, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσα από ένα μεγάλο ταμείο υποστηρίζει μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες και δομές του Ελληνικού οικοσυστήματος Startups σε επίπεδο διαγωνισμών και χορηγιών.

Ακολούθησαν και συμπλήρωσαν τη πεντάδα Orange Grove, Act4GreeceBluegrowth, Corallia.
Οι πρώτες  Startups κάθε κατηγορίας  κέρδισαν από ένα κινητό τηλέφωνο της Huawei και οι υπόλοιπες, δώροεπιταγές και συνδρομές από τα Public και τη Readpoint.

Startupper_Awards_2017_04

Οι χορηγοί των Startupper Awards 2017

Μέγας Χορηγός
Stoiximan.gr: www.stoiximan.gr

Χορηγός Τεχνολογίας
Public: www.public.gr

Χορηγοί
Αθηναϊκή Ζυθοποιία: www.heineken.gr
Interamerican: www.interamerican.gr
Wind: www.wind.gr
Alpha Bank: www.alpha.gr
Eurobank: www.eurobank.gr
Εθνική Τράπεζα: www.nbg.gr
Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας: www.hellenicaward.com
StartTech Ventute: www.starttech.vc
Huawei: www.consumer.huawei.com/gr/

Χορηγός Φιλοξενίας
Interamerican: www.interamerican.gr

Αιγίδα
Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών: www.helex.gr
Endeavor: www.endeavor.org.gr
ΕΒΕΑ: www.acci.gr
ΕΕΔΕ: www.eede.gr

Υποστήριξη
Orange Grove: www.orangegrove.biz
ΣΕΚΕΕ: www.sekee.gr
HSA: www.hellenicstartups.gr

Χορηγός PR – Media
αea relate: www.aea.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας
CNN.gr: www.cnn.gr
NEWS247.gr: www.news247.gr
ReadPoint.gr: www.readpoint.gr

Τηλεοπτικός Χορηγός
SBCTV:
 www.sbctv.gr

Ραδιοφωνικός Χορηγός
Ραδιόφωνο 24/7

Διαδικτυακοί Χορηγοί
Επιχειρώ: 
www.epixeiro.gr
STARTUPgr: www.startup.gr
EMEA Business Monitor: www.emea.gr

Internet Marketing
eSteps: www.eSteps.gr

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις